Lang leve het gamen, de test

Zijn computergames iets voor u? Doe de test!

Noteer op papier uw punten en zoek meteen op wat voor soort gamer u bent.

Missing media-item.

De test gedaan? Tel dan de cijfers bij elkaar die u hebt omcirkeld, de rode en de blauwe vragen apart. U krijgt twee scores, een voor de rode vragen en een voor de blauwe.

Hebt u 24 punten of meer op de blauwe vragen, dan scoort u relatief hoog op de blauwe vragen. Hebt u 18 punten of meer op de rode vragen dan scoort u relatief hoog op de rode vragen.
Lees nu de beschrijving die hoort bij uw testscore.

Meer dan 24 punten op de blauwe vragen en meer dan 18 punten op de rode vragen:
Gamen kan iets voor u zijn. Een prettige tijdsbesteding kan u helpen om uw leven aangenamer te maken en u beter te voelen. Kijk wel uit dat u niet verslaafd raakt, u zit namelijk niet helemaal goed in uw vel. Gamen kan dan een vlucht worden voor problemen of uzelf.

Meer dan 24 punten op de blauwe vragen en minder dan 18 punten op de rode vragen:
Gamen kan zeker iets voor u zijn. Misschien gamet u zelfs al. Omdat u goed in uw vel zit zult u niet snel verslaafd raken aan gamen. Het zal voor u vooral een aangenaam tijdverdrijf zijn en een leuke manier om uw geest scherp te houden.

Minder dan 24 punten op de blauwe vragen en meer dan 18 punten op de rode vragen:
U hebt het gevoel dat er veel mist in uw leven. Het lijkt er echter niet op dat gamen daar een gezonde bijdrage aan kan leveren. Het lijkt een beter idee om meer te investeren in uw contacten met anderen, en in uw psychische en lichamelijke gezondheid.

Minder dan 24 punten op de blauwe vragen en minder dan 18 punten op de rode vragen:
Gamen is niet bij uitstek iets voor u. U zoekt uw geluk liever in andere zaken: de natuur, vriendschappen of uw werk. Computerspelletjes zouden u echter nog wel eens kunnen verassen. Het zou wel eens kunnen zijn dat u ze leuker vindt dan u denkt.

Auteur 
  • Tekst Pieternel Dijkstra