Ontdek Rome met BN'ers

Een unieke mogelijkheid om Rome van binnenuit te beleven. Op deze reis ondergaat u de Eeuwige Stad onder de deskundige leiding van gerenommeerde Romekenners. Elke dag gaat u op pad met een nieuwe reisleider die het thema van de dag invulling geeft. 

Deze reis is momenteel onderweg, en is dus niet meer te boeken.  

Bekende Nederlanders

Uw reisleiders


Antoine Bodar, priester
Heet u welkom zijn ‘eigen’ kerk: de Nederlands-Duitse Santa Maria dell’ Anima in het hart van de stad. Geeft een toelichting op de lange, roerige geschiedenis van deze kerk en vertelt u over de in Utrecht geboren paus Adrianus VI die in deze kerk begraven ligt.

Stijn Fens, Vaticaankenner
Door zijn werkzaamheden als journalist en commentator als geen ander bekend met de wereld van het Vaticaan. Laat u kennismaken met bekende en vooral onbekende kanten van het Vaticaan. Ook komen plekken aan bod die belangrijk zijn voor hem persoonlijk.

Rosita Steenbeek, schrijfster
Sinds 1985 woonachtig in de stad die zo’n grote rol speelt in haar werk. Ontvangt u graag op de plek waar ze woont, Sint Juliaan der Vlamingen, en laat u de gelaagdheid van Rome zien en ervaren.

Gerda Verburg, ambassadeur
Voormalig Minster van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en lid van de Tweede Kamer. Sinds 2011 Permanent Vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de VN-organisaties voor voedsel en landbouw, in Rome (FAO/WFP/IFAD). Zij vertelt, in de Kerk der Friezen, over haar werk en gaat met u in discussie.

Andrea Vreede, Italië-deskundige
Werkte de afgelopen tien jaar als correspondente Italië voor het NOS Journaal. Neemt u mee naar het Romeinse Rijk en trekt parallellen met de moderne Italiaanse politiek. Caesar, Augustus, Berlusconi en Monti komen tot leven in scherpe observaties.


Programma

Onder voorbehoud

Dag 1
Directe lijnvlucht per KLM of Alitalia van Amsterdam naar Rome en aansluitend transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van Rome, waar we vijf nachten verblijven. Eerste oriënterende stadswandeling.
 
 Missing media-item.

Dag 2 Het Rome van Andrea Vreede, correspondente van het NOS-Journaal. Ze neemt de groep mee naar het Romeinse Rijk (de republiek en de keizertijd) en trekt parallellen met de moderne Italiaanse politiek. Caesar, Augustus, Aldo Moro, Andreotti, Berlusconi, Monti en andere interessante politici belanden voor het voetlicht en komen tot leven in de scherpe observaties van Andrea Vreede. We wandelen rond in het politieke centrum van het oude Rome, waar talloze resten getuigen van de glorietijd van weleer.
Omgeving Colosseum, Forum Romanum, keizerfora, Capitool, Trastevere.

Dag 3 Het Rome van Rosita Steenbeek, schrijfster. Zij ontvangt de groep op de plek waar ze woont, Sint Juliaan der Vlamingen, in de buurt die geheel gebouwd is op het theater van Pompeius en laat zien waarom Rome haar zo boeit. Tijdens de wandeling besteedt ze o.m. aandacht aan de religie en gebruiken in het oude Rome. Ook vertelt ze over markante Romeinen, zoals Valentina, die behalve kok ook tombarola (grafrover) en fiumarola (Tiberschuimster) is en model stond voor een hoofdpersonage in Steenbeeks boek Schimmenrijk
Omgeving Theater van Pompeius, Tiber, Campo de' Fiori, Pantheon, Piazza Navona.

Missing media-item.

Dag 4 De kerk van Antoine Bodar, priester. Hij heet de groep welkom in 'zijn' kerk: de Nederlands-Duitse Santa Maria dell'Anima in het hart van de stad. Toelichting op de lange en roerige geschiedenis van deze kerk en rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het graf van de enige Nederlandse paus, Hadrianus VI. Na dit bezoek vrije middag danwel vrije ochtend.
Vroege avond: lezing van Gerda Verburg, oud-minister en nu permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de FAO, voor alle groepen samen.

Dag 5 Het Rome van Stijn Fens, journalist. Met hem loopt de groep door en rond Vaticaanstad, met aandacht voor de highlights (Sint-Pietersplein, Sint-Pieter), maar ook voor de Nederlandse Kerk der Friezen, Euroclero (een van de kleermakers van de paus), de audiëntiezaal, de treinrails van het Vaticaan en het Duitse Kerkhof in Vaticaanstad. Een paradijselijke plek waar onder meer Herman Schaepman, grondlegger van de Rooms-Katholieke Staatspartij, begraven ligt. In de middag duiken we verder de geschiedenis in met aandacht voor de eeuwige strijd tussen keizer en paus, tussen het wereldse en het geestelijke, en daarmee hebben we de kern van Rome te pakken.
Omgeving Vaticaan; verplaatsing naar San Clemente, Santi Quattro Coronati, Sint Jan van Lateranen.

Dag 6 Een vrije ochtend in Rome met desgewenst een rondleiding door onze eigen reisleiding of een Nederlandstalige lokale gids. In de loop van de middag vertrek per touringcar naar de luchthaven voor de directe vlucht Rome - Amsterdam per KLM, danwel Alitalia.

Missing media-item.
 
 
Gratis Plus-reisnieuwsbrief
Wilt u graag op de hoogte blijven van onze nieuwste reisaanbiedingen? 
Meld u dan nu aan voor de gratis Plus-reisnieuwsbrief

 

Prijs- en vertrekinformatie


Reisdata: 12 t/m 17 november 2012
Prijs: €1375,-

Toeslag eenpersoonskamer: €150,-

Inclusief
 • Lijnvluchten, belastingen en toeslagen
 • Transfers
 • 5 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Inhoudelijke reisleiding
 • Organisatorische reisbegeleiding
 • Entreegelden
 • Toeristenbelasting
 • Plattegrond Rome, kofferlabel en reisgeschenk
Exclusief
 • Lunches en diners
 • Fooien
 • Evt. verzekeringen
 • Evt. overig vervoer in Rome
Voorwaarden
Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen, lid van ANVR, SGR and Calamiteitenfonds.

Klik hier voor de voorwaarden van Labrys en ANVR.

 Missing media-item.
 
 
Deze reis is momenteel onderweg, en is dus niet meer te boeken.  
 
Auteur 
 • Redactie