Ruimteschip Elon Musk te zien vanuit Nederland

Het wordt vanavond helder weer. Daarom zal de 'Crew Dragon' met daarin twee Amerikaanse astronauten als een klein stipje aan de zuidelijke hemel te zien zijn. 

Rond 22.56 uur, 22 minuten na de lancering vanaf Cape Canaveral in Florida, passeert Elon Musk's ruimteschip de Crew Dragon Europa. Het ruimteschip heeft de hoofdraket Falcon 9 dan al afgestoten. Het is dan donker genoeg, want de zon gaat om 21.44 uur onder, om een klein stipje te ontwaren dat heel snel naar het oosten beweegt. Waarschijnlijk lijkt de Crew Dragon een zeer heldere ster die met hoge snelheid door de hemel schiet. Mogelijk is ie te zien als twee sterren omdat ook het dan juist afgestoten deel van de tweede trap van de raket nog meevliegt. Na een paar minuten is het ruimteschip Europa gepasseerd op weg naar het International Space Station (ISS).

Een telescoop klaarzetten om de Crew Dragon te kunnen zien is dus niet nodig. Met het blote oog moet het prima lukken. Het ruimteschip komt uit het westen en is zichtbaar in het zuidelijke deel van de hemel. 

Bron: AD