Vijftigste editie van de Vakantiebeurs gaat van start

Van 16 t/m 19 januari wordt de vijftigste editie van de Vakantiebeurs georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers.

Naast alle beursstands, die vaak geheel in de stijl van het land zijn aangekleed, vinden er weer allerlei activiteiten plaats. Zo is er een douanehondenshow, Afrikaanse zang en dans en een kidsclub voor de jongere bezoekers. Uiteraard zijn ook de verschillende wereldkeukens vertegenwoordigd. Van Italiaans tot Aziatisch, van Mexicaans tot de Oostenrijkse bierstrube.

Maar ook binnenlandse bestemmingen zijn goed vertegenwoordigt op de Vakantiebeurs. Uit onderzoek van Trends & Toerism blijkt dat 65-plussers graag in eigen land op vakantie gaan. Ook stijgt het aantal korte vakanties dichtbij huis, met een procent per jaar. Het aantal buitenlandse vakantie groeit naar verwachting met een half procent. Wat uw vakantievoorkeur ook is, op de Vakantiebeurs kan iedere vakantieganger terecht.

Met bijna 500 bestemmingen kan iedereen die graag op reis gaat zich verdiepen in de mooiste vakanties. Van kamperen tot luxe hotelarrangementen, van actieve wandelvakanties tot lekker relaxen aan zee. Naast de bekende bestemmingen als de Canarische Eiland en de Europese hoofdsteden, kunt u op de beurs ook de meest bijzondere vakantieadresjes vinden. Zo is Ras Al Khaimah het gastland tijdens de 50e editie van de beurs, een relatief onbekend emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten.

De beurs start op donderdag 16 januari en eindigt op zondag 19 januari. Openingstijden zijn van 9:30 tot 17:30. Op zaterdag 18 januari sluit de beurs pas om 20:00 (horeca open tot 20:30). Kaarten zijn te koop via de website van de Vakantiebeurs.

Bronnen: Vakantiebeurs, Tarv Magazine