Wellnessbehandelingen op een rij

Geluiden, geuren en massage

Zin in een schoonheidsbehandeling? Thuis of uit, de keuze is aan u. Ga naar een zoutgrot die naast ontspanning ook helpt tegen kwaaltjes. Of haal een energielamp in huis! Een aantal wellnessbehandelingen voor u op een rij.

Een beetje saunaganger kan de Scandinavische opgietingen niet hebben gemist. De saunameester giet etherische oliën op de kachel en wappert uw de hete lucht toe. Als u het één keer hebt meegemaakt, bent u er nog lang niet, want er komen razendsnel allerlei nieuwe varianten bij.

Giet op
Wat dacht u van de Spartaanse opgieting met als hoogtepunt een rugmassage met buxustakjes, de Finse Löyly, waarbij u zich insmeert met honing of de meditatieve opgieting met ontspannende pianomuziek?

Stempels en bamboe
Het nieuwste saunaplezier komt niet alleen uit Scandinavië. De Oosterse wellness rukt op. Wat dacht u van een Thaise kruidenstempelmassage? In Thailand wordt dit de 'Ik wens u een goed leven'-massage genoemd. Met warme tot hete buideltjes gevuld met Thaise kruiden, wordt druk uitgeoefend op plekken waar uw lichaam blokkades heeft.

Ook in India weten ze wat masseren is. De Ayurvedische massage komt daar vandaan. De Veda's, een oud volk uit India, geloven dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat is ook wat de massage doet: lichaam en geest komen weer dichter bij elkaar en dat werkt heerlijk herstellend. Wordt het u allemaal wat te zweverig? Ga dan gewoon voor de Oosterse bamboestavenmassage.

Watermassage met kleren aan
Als u liever geen vreemde handen aan uw lijf heeft en niet van smeerseltjes en oliën houdt, dan is de Back To Life Aqua Massage misschien iets. In een cabine wordt u door 36 krachtige warme waterstralen gemasseerd. Door de nylonlaag tussen uw lichaam en het water, wordt u niet nat en kunt u uw kleren aanhouden.


Pure zuurstof
Heeft u problemen met slapen, last van hooikoorts of veel hoofdpijn? Trek u dan terug in een zoutgrot. De lucht in zo'n grot schijnt goed te zijn tegen vele kwalen. Het zout uit de diepste krochten van de Himalaya brengt uw lichaam weer in evenwicht. Het is net of u aan zee bent of in de bergen.

Nog meer zuurstof krijgt u in een Zuivere Zuurstof Unit. Via een headset en een pijpje voor uw neus wordt bijna pure zuurstof in uw lichaam aangevuld. Dat moet de onderbevoorrading van zuurstof, die u heeft opgelopen door bijvoorbeeld de slechte ventilatie van uw huis, weer op peil brengen.

Haal wellness in huis
Geen tijd om op stap te gaan? Geen nood. Er is genoeg wellness in huis te halen. Wat dacht u van een zonnehemel met geluids- en geursensatie? Of een energielamp, een bandmassage-apparaat of een portable infraroodcabine? U kunt alle kanten op.

Is uw budget wat groter en kan uw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Kies dan voor een innovatief massagebad. Het gaat niet langer alleen om de bubbels; de nieuwste baden hebben ook boven water massagearmpjes die de droge gedeeltes van het lichaam laten ontspannen.

Wie echt groots wil uitpakken, gaat op jacht naar het Tris. Dit is 's werelds eerste douche, sauna en stoombad in één voor thuisgebruik. In een houten cabine van maar 170 bij 110 centimeter groot heeft u een heel beautycentre in uw eigen badkamer.

Auteur 
  • Redactie