Masseer uw huid met olie

Ook lekker als haarmasker

Getty Images

In de natuur zijn de lekkerste oliën te vinden. Boordevol vitaminen en mineralen. Ze maken uw huid heerlijk zacht en ze zijn een ware oppepper voor uw haar.

Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie is een zachte olie uit abrikozenpitjes. Het is lekker vet en geschikt voor een schrale, gevoelige huid en bij kloofjes in handen en voeten. Abrikozenpitolie bevat de vitamines A, B, C en E én allerlei mineralen.

Zoete amandelolie

Amandelolie is heel zacht en neutraal van geur. Het is geschikt voor elk huidtype en ook heerlijk als massageolie. Zoete amandelolie bevat vitamines, zoals A en B, en veel mineralen.

Avocado-olie

Heeft uw huid veel te verduren gehad? Maak dan eens een oliepakking met avocado-olie. Smeer de olie op uw huid en leg er plasticfolie en een verwarmde handdoek overheen. Kijk maar eens na 15 minuten hoe uw ruwe huid is opgeknapt!

Jojoba-olie

Jojoba-olie is eigenlijk een soort was die uit de jojobanoot wordt gewonnen. Om het wat vloeibaarder te maken, verwarmt u de olie eerst een beetje. Deze niet-vette olie trekt snel in en laat geen glibberig laagje achter. U kunt het daarom ook als dagcrème gebruiken en als pakking tegen droog, springerig haar.

Verdeel de voorverwarmde olie over uw natte, schone haar. Goed doorkammen en dan een douchemuts en een verwarmde handdoek eroverheen. Tien minuutjes laten intrekken en goed uitspoelen met een zachte shampoo.

Olijfolie

Olijfolie is niet alleen lekker in salades, maar ook een te gekke kuurolie voor uw huid en haren! Het bevat heel veel gezonde vitamines, zoals A, B, C, en E. De vette olie verzacht, ontspant en voedt uw huid en uw haar. Droog en poreus haar krijgt weer een mooie glans en wordt lekker zacht.

Kokosolie

Kokosolie wordt vanwege zijn beschermende werking in zonne- en haarverzorgingsproducten gebruikt. Voor Afro-haar is het een ware zachtmaker.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • BeautyWeb