Spa specials: Weldadig genieten

Getty Images

Baden in melk, massages met kruiden, verpakt worden in honing… Deze zeven speciaal voor Plus samengestelde wellness-arrangementen zijn een belevenis, maar ook heerlijk ontspannend!

Eeuwenoude massages

Zelfs de straat in Son en Breugel is vernoemd naar deze luxe spa. Thermae Son biedt naast thermenfaciliteiten schoonheidssalons, een kapsalon, een sportclub, zwembad en een brasserie. Mis behalve de opgietsessies in de sauna, ook de Indiase hoofdhuidmassage niet. Deze massage van hoofd, nek en schouders is eeuwen geleden ontstaan in India. Met afwisselende massagetechnieken wordt de energiestroom op gang gebracht en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Plus-arrangement ‘Oosters Relaxen’
Welkom met een kopje koffie of thee. Naast deelname aan de opgietsessies kun je de hele dag gebruikmaken van de vele thermenfaciliteiten. Hoogtepunt van de dag is een stimulerende Indiase hoofdhuidmassage van 25 minuten. Ook voor een ­smakelijke maaltijdsalade naar keuze wordt gezorgd.
Prijs: €59,90.
 
Thermae Son
Sfeer & stijl: warm & landelijk.
Reserveren: verplicht (telefonisch of via website) o.v.v. Plus-arrangement ‘Oosters Relaxen’.
Actie loopt tot: 1 december 2014.
Adres: Thermaelaan 2, Son en Breugel, T 0499-47 63 83.
Website: www.thermaeson.nl

Baden in melk

Te midden van alle Amsterdamse hectiek stap je hier een oase van rust binnen. Geniet in de Aveda Dayspa van de rituelen zoals Cleopatra die vijftig jaar voor Christus al onderging. Baden in melk anno nu gebeurt in een warme privé-jacuzzi. Het verzachtende, huidverjongende effect van het melkbad is mede te danken aan vitamine A en E. Maar eerst krijgt het lichaam een stimulerende scrub met warme honing en amandelolie. Het effect is zo ontspannend dat je hierna de hele wereld weer aankunt.

Plus-arrangement ‘Melk & Honing’
Ontvangst met een kopje Aveda-thee, gevolgd door een warm voetenbad, een geurenreis en ontspanningsoefeningen. Dan wacht een warme honingbodyscrub en aansluitend het melkbad. Een lichaams­massage, inclusief voet- en Indian Head-massage volgt. Een tube Aveda-handcrème mag mee naar huis!
Prijs: €79,95.

Aveda Dayspa Amsterdam
Stijl: persoonlijk, kleinschalig en warm.
Reserveren: verplicht (telefonisch of via website) o.v.v. Plus-arrangement ‘Melk & Honing’.
Actie loopt tot: 1 december 2014.
Adres: Laan der Hesperiden 90, Amsterdam, T 020-794 93 66.
Website: www.dayspa.nl

Heilzaam bronwater

Fontana Bad Nieuweschans mag zich al voor de vijfde keer het beste wellnessresort van Nederland noemen. Uniek is de mineraalrijke warmwaterbron op 600 meter diepte. Heerlijk ontspannend en rijk aan heilzame mineralen. Bijzonder is de hamam, waarin een typisch Gronings product wordt gebruikt: koolzaadzeep. Bij de hamambehandeling word je na de stoomcabine en de lichaamsscrub op traditionele wijze ingezeept en gemasseerd. Goud waard, dat schone en relaxte gevoel na afloop.

Plus-arrangement ‘Stimuleren & Relaxen’
Koffie, thee en lekkernijen staan klaar. Geniet van een Groninger hamambehandeling met kool- zaad (25 min.) en een fijne voet-reflexmassage (25 min.). Ook floating, waterbalance en de lavendelceremonie maken deel uit van het pakket. Vrij gebruik van de vele faciliteiten!
Prijs: €69 (Sauna erbij? Dan geldt een toeslag van €10).

Fontana Bad Nieuweschans
Stijl: luxe, eigentijds.
Reserveren: verplicht (telefonisch of via website) o.v.v. Plus-arrangement ‘Stimu­leren & Relaxen’.
Actie loopt tot: 19 december 2014.
Adres: Weg naar de bron 3-9, Bad Nieuweschans, T 0597-52 77 77.
Website: www.fontanabad­nieuweschans.nl

Detoxen en ontstressen

Met uitzicht op het mooie Twentse landschap zit je bij Health & Wellness Center de Holtweijde heerlijk naast een knapperend haardvuur. Relaxen in optima forma dus, zeker na de ontgiftende Prelude Marine-behandeling van Thalgo. Dit is een zeemodderpakking met een etherische olie, die het lichaam zuivert en verzorgt. Na de scrub met zoutkristallen voelt de huid schoon aan als nooit tevoren. De ultieme verwennerij is tot slot de vakkundige massage van rug, nek en schouders.

Plus-arrangement ‘Weldadig Water’
Ontvangst met koffie, thee, fruit en (Twentse) lekkernijen. Na een kennismaking en rondleiding is het tijd voor de ontgiftende ­Prelude Marine­behandeling. Maak er een compleet dagje van met saunabezoek en een duik in het zwembad. Een lichte lunch wordt geserveerd, een leuk cadeau mag mee naar huis.
Prijs: €99,50.

Health & Wellness Center de Holtweijde
Stijl: luxe en landelijk.
Reserveren: verplicht (telefonisch of via website) o.v.v. Plus Arrangement ‘Weldadig Water’.
Actie loopt tot: 20 maart 2015.
Adres: Spiekweg 7, Lattrop, T 0541-22 92 34.
Website: www.holtweijde.nl

Ontgiftend en vitaliserend

Je voelt je direct thuis in het oude gemeentehuis van Loppersum, waar sinds 2010 Spa & Beauty Loppersum huist. Volop heerlijke behandelingen, sauna’s en een heuse zoutgrot in de oude kluis (!). Ontspannen en relaxen met bijvoorbeeld een massage met warmekruidenstempels (bundels gevuld met kruiden) die een reinigend, ontspannend effect hebben. De oosterse massage is een genot, heeft een ontgiftende werking en een vitaliserend effect op lichaam en geest.

Plus-arrangement ‘Ontspannen met Kruiden’
In Spa & Beauty Loppersum geniet je van een lichaamsscrub en een ontspanningsmassage met kruidenstempels. Het arrangement geeft ook toegang tot de sauna’s en de grot met zoutstenen uit de Himalaya. Ontvangst met muntthee of koffie, een lichte lunch wordt geserveerd. Heerlijk dagje Loppersum dus!
Prijs: €59.

Spa & Beauty Loppersum
Stijl: kleinschalig, informeel.
Reserveren: verplicht (telefonisch of via website) o.v.v. Plus-arrangement ‘Ontspannen met kruiden’.
Actie loopt tot: 19 december 2014.
Adres: Raadhuisstraat 4, Loppersum, T 0596-57 15 92.
Website: www.spa-beautyloppersum.nl

Gewichtloos drijven

Hartje Heemstede vind je Nederlands groenste spa: Blitz Wellness. Hier is het goed toeven, zeker in je eigen floatroom. Gewichtloos drijf je volledig ontspannen in zout water op lichaamstemperatuur. Dé manier om stress uit het lijf te laten verdwijnen. Om in de sfeer van het water te blijven: verfrissend en activerend is de waterjet-massage. De waterstralen bewegen over het hele lichaam, terwijl je tijdens deze watermassage pure zuurstof inademt. Daarna bruis je van nieuwe energie.

Plus-arrangement ‘Zalig in het Zout’
Na een kopje thee begint 45 minuten lang het grote genieten in je eigen floatroom. Aangezien floaten gelijkstaat aan vijf uur slaap, begin je daarna ontspannen aan de pulserende waterjet-massage (20 min.). Een heerlijke smoothie staat ter afsluiting klaar en je krijgt een tube Babor-bodycrème mee naar huis.
Prijs: €59,50.

Blitz Wellness
Stijl: luxe, modern, warm.
Reserveren: verplicht (telefonisch of via website) o.v.v. Plus-arrangement.
Actie loopt tot: 1 december 2014.
Adres: Raadhuisstraat 19-21, Heemstede, T 023-528 05 55.
Website: www.blitzwellness.nl

Mooi met mineraalrijke modder

Thermen Bussloo ligt aan het prachtige meer van Bussloo. Ontspannen in de sauna’s, relaxen in de rustruimtes, zwemmen in spe­ciaal gezuiverd water, een verblijf in Thermen Bussloo voelt als een mini-vakantie. Tot een van de vele verwenbehandelingen behoort het oriëntaalse Rasul-modderritueel, waarbij je zelf na de zeezoutpeeling de heilzame, verwarmde Rasul-modder op het lichaam aanbrengt. In een verwarmde, naar kruiden geurende ruimte droogt de modder en neemt de huid de mineralen en andere werkstoffen op. Na afdouchen en insmeren lekker nagenieten met een glaasje pepermuntthee.

Plus-arrangement ‘Ultiem Ontspannen’
Ontvangst met biologische koffie of thee en gebak. Daarna kun je de hele dag gebruikmaken van de sauna’s, deelnemen aan meer dan 25 belevenissen met onder andere opgietsessies en meditaties. Naast het Rasul-modderritueel kun je kiezen voor een 35 minuten durende ontspanningsmassage, sportmassage of facial treatment basic. Tussen de middag is er een uitgebreid lunchbuffet.
Prijs: €89.

Thermen Bussloo
Stijl: oosterse sfeer, warm, gemoedelijk.
Reserveren: via www.thermenbussloo.nl/specialplus of telefonisch o.v.v. ‘Special Plus’.
Actie loopt tot: 1 januari 2015.
Adres: Bloemenksweg 38, Voorst, T 055-368 26 40.
Website: www.thermenbussloo.nl

Win! 50x kans

Een spa-behandeling is heerlijk, maar het gezicht kan er soms wat rood door kleuren. De oplossing: een BB Cream, zoals deze van Garnier, die de huid verzorgt en egaal maakt. We geven 50 tubes weg! Kans maken?
Stuur vóór 24 oktober een kaartje naar Plus Magazine o.v.v. ‘Garnier’, Postbus 44, 3470 AA Baarn.

Meer informatie

Meer over massage, sauna en ontspanning leest u op https://www.plusonline.nl/sauna-en-massage.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine