Bespaartips uit de oude doos

Een beetje sparen kan nooit kwaad. Zo hou je nog eens wat geld over om leuke dingen te doen. Vroeger wisten ze wel raad met besparen. Daarom hier een aantal handige tips van vroeger.

Groente en fruit

Groente en fruit van het seizoen en afkomstig uit eigen land zijn een stuk voordeliger dan groente en fruit dat geïmporteerd moet worden. Probeer dus zeker eens groente en fruit van het seizoen, dat is gezond en scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Kleding

Vroeger werd er in een hoop huishoudens de kleding zelf gemaakt. Een paar lapjes stof en wat creativiteit en je hebt zo een mooie broek of jurk in elkaar geknutseld. Een stuk goedkoper dan kledingwinkels en misschien nog van betere kwaliteit ook. Maar dat ligt aan jezelf natuurlijk.

Repareren

Kijk eerst of kapotte spullen nog te repareren zijn voor je ze weg gooit. Een broek met een scheurtje kun je nog makkelijk repareren. Dit scheelt je weer een ritje naar de winkel en het is gunstig voor de portemonnee.

Strijkijzer

Zoals je misschien al weet koelen strijkijzers langzaam af. Een goed idee dus om de stekker net voor je klaar bent uit het stopcontact te trekken. Zo kun je nog even doorstrijken en bespaar je tegelijkertijd stroom.

Kliekjes

Je kent het vast wel, na het avondeten blijven zitten met een halflege pan. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Bewaar dus al het eten dat overblijft, zodat je één dag in de week de kliekjes op kan eten. Zo hoef je voor één dag minder eten te kopen en dat scheelt weer!

Schoonmaakdoekjes en sponzen

Gaan de schoonmaakdoekjes en sponzen er bij jullie ook zo snel doorheen? Knip ze door tweeën! Op deze manier doe je een stuk langer met je doekjes en sponzen.

Bron(nen):
Trefwoorden: