Boodschappen? Vergeet de airmiles niet!

Na 1 november vervallen vijf jaar oude miles

Op 1 november van dit jaar vervallen alle airmiles die op dat moment ouder zijn dan vijf jaar. Het ooit zo populaire sparen en inwisselen moet weer een actieve bezigheid worden.

Al in 2013 kondigde Air Miles aan: gespaarde airmiles zouden voortaan nog maar vijf jaar geldig zijn. Airmiles die na 1 november ouder dan vijf jaar zijn, komen te vervallen. 

50-plussers moeten extra goed opletten want zij hebben gemiddeld 4800 airmiles. Dat is meer dan het gemiddelde saldo van alle leeftijdsgroepen bij elkaar: 3800. Ruim de helft van de arimiles-spaarders is 50 jaar of ouder en driekwart van hen spaart al langer dan 12 jaar.

Begin 2018 hadden spaarders in totaal voor 5,2 miljard airmiles in bezit, die al voor 1 november 2013 waren gespaard. Het afgelopen jaar heeft Air Miles spaarders opgeroepen om ze uiterlijk oktober 2018 in te wisselen, omdat ze daarna ongeldig worden. Eind augustus hebben bijna 450.000 van de 1,2 miljoen spaarders die dit betrof, hieraan gehoor gegeven. Inmiddels is 1,9 miljard van de airmiles ingewisseld.

Wat zijn airmiles waard?

Je kunt nu airmiles sparen bij Albert Heijn, Shell, Praxis, Essent, Mastercard en Etos. Gemiddeld krijg je bij iedere twee euro één airmile, maar er zijn acties waarmee je sneller spaart. De waarde van een airmile is afhankelijk van waar je ze voor inwisselt en varieert van 0,5 tot 2 cent. Omgerekend ligt er dus nog een berg airmiles met een waarde van tientallen miljoenen te wachten om gebruikt te worden.

Je kunt airmiles onder meer inwisselen bij de deelnemende winkels, bol.com en airmilesshop.nl. Je kan er  ook voor kiezen de miles te schenken aan een goed doel.

In het novembernummer van Plus Magazine lees je meer over airmiles heel veel andere klantenkaarten.