Spaarrentes al boven 2 procent

Spaarrentes
Getty Images

Langzaam maar zeker stijgen de spaarrentes en steeds meer banken geven twee procent of meer rente op een spaarrekening. Inmiddels zijn er al vijf banken op de Nederlandse markt actief die twee procent of meer spaarrente geven. Tien banken bieden 1,50 procent of meer.

Dat blijkt uit een inventarisatie ven vergelijkingssite Geld.nl. De banken die de hoogste rente bieden zijn buitenlandse banken zoals de Franse Renault Bank en de Estse Bigbank. Ook de Nederlandse bunq bank verhoogt regelmatig de rente om in de top vijf te blijven. Daarnaast ziet Geld.nl dat er tegenwoordig online brokers actief zijn op de Nederlandse spaarmarkt. Dit zijn Trade Republic en Scalable Capital. Zij bieden een hoge rente omdat zij hun geld vooral verdienen met brokerdiensten. Op de spaarrekening hoeven ze weinig te verdienen.

De Nederlandse grootbanken, ING, ABN AMRO en Rabobank, bieden nog steeds lage spaarrente, maximaal 0,5 procent rente. Rabobank gaat de rente per 1 mei verhogen naar 0,75 procent.
Geld.nl wijst erop dat veel mensen bij de Nederlandse banken sparen, zodat ze niet per se een hoge rente hoeven te bieden om spaargeld aan te trekken. Ook zijn er de afgelopen jaren leningen en hypotheken verstrekt tegen relatief lage rentes. Die leningen lopen door en daar verdienen de banken relatief weinig aan. Ze hebben dus weinig ruimte om de spaarrente te verhogen.

Bron: Geld

Auteur