Sparen in het buitenland via een Nederlands platform

Sparen in het buitenland ingewikkeld? Niet met de nieuwe initiatieven via Nederlandse spaarplatformen. U kunt tegenwoordig vrij eenvoudig een rekening bij een Europese bank openen, veilig en volledig in het het Nederlands - en met een aantrekkelijke spaarrente.

Nieuwe initiatieven voor sparen in het buitenland

De spaarrente in Nederland is laag en daalt nog altijd verder. Het is dus niet zo gek dat we ook over de grens kijken voor een hoger rendement op spaargeld. Maar is sparen in het buitenland niet ingewikkeld? En is die onbekende bank met hoge rente wel betrouwbaar? Nieuwe initiatieven maken sparen in het buitenland eenvoudig. Diverse spaarplatformen bieden Europese deposito’s aan met een aantrekkelijke rente.

Eenvoudig openen en beheren

Sparen bij zulke platformen gaat vaak volledig online. De websites zijn meestal in het Nederlands en gemakkelijk in gebruik. U spaart zoals u gewend bent bij uw huisbank en vaak is er gewoon een Nederlandse klantenservice. Het voordeel van sparen via een spaarplatform is dat u met 1 account meerdere deposito’s kunt openen en beheren. Zo kunt u uw spaargeld over diverse banken en looptijden spreiden. De deposito’s worden voor u geopend, hier heeft u geen omkijken naar.

Maar is het veilig?

De platformen geven aan de buitenlandse banken zorgvuldig te selecteren. De harde garantie komt van het Depositogarantiestelsel. Dit vangnet garandeert spaargeld tot 100.000 euro per bank per rekeninghouder, mocht het onverhoopt misgaan met een bank. Sparen in Europa betekent ook dat banken moeten voldoen aan de Europese krediet- en toezichteisen. Deze zijn na de crisis flink aangescherpt. Voor beide spaarplatformen geldt dat u spaart in Euro’s. U loopt dus geen valutarisico.

Kom maar op met die hogere rente

U spaart in het buitenland met een deposito. Daarbij heeft u een minimale en een maximale inleg. Deze is bij elke bank anders, dus controleer dit. De hoogte van de rente is afhankelijk van hoelang u het spaargeld vastzet. Bijvoorbeeld vanaf 6 maanden tot 5 jaar of zelfs 10 jaar. Als u gaat vergelijken, let dan ook op of de rente aan het einde van de looptijd wordt bijgeschreven of een het einde van het jaar. Met dit in het achterhoofd kan het vergelijken beginnen.