Sparen voor later is middeleeuws

Sparen voor een financiële, gezondere toekomst is totaal niet meer van deze tijd. We leven in het nu en geven het liefst ons geld direct uit.

Dat blijkt uit een recent spaaronderzoek onder duizend mensen, uitgevoerd in opdracht van LeasePlan Bank. Bij veel Nederlanders lijkt het sparen er met de paplepel zijn ingegoten. Toch willen we anno 2018 niet meer 'zomaar' sparen voor later. We willen een concreet spaardoel, zodat we iets hebben om naar uit te kijken. 9 op de 10 van de ondervraagden zegt zelfs gelukkiger te zijn als ze het spaardoel hebben behaald. Een doel wordt vaak aan het einde van een vakantie vastgesteld. 

Naast deze veelbelovende cijfers zijn er ook nog niet-spaarders. 8% uit het onderzoek heeft 0 euro gespaard en 39% van de ondervraagden die niet sparen zeggen dat lage rentestand daar de belangrijkste reden voor is. 

„Anno 2018 gaat sparen over vrijheid, dromen verwezenlijken en vooruitkijken”, zegt Danny te Brinke, directeur van LeasePlan Bank. „Het onderzoek laat zien dat we weten hoe belangrijk sparen is, maar niet willen inleveren op de kwaliteit van het leven op dit moment.” 

Bekijk hier de meest interessante mogelijkheden om uw geld goedkoop te beleggen.