Test: de beste spaarrekening

Getty Images

De spaarrentes in Nederland zijn weer terug op het niveau van tien jaar geleden. Buitenlandse spaarbanken zetten hiervoor steeds vaker de toon met relatief hoge rentes. Wie op zoek is naar de spaarrekening met de beste voorwaarden komt uit bij …

Easy Savings (bunq), Rabo Spaarrekening en SNS Internet Sparen, alle drie dagelijks opvraagbare spaarrekeningen. De beste lange termijn deposito's zijn Flexibel Sparen (ASN) Rabo DoelSparen en SNS Keuzedeposito. 

Dat meldt financieel onderzoeksbureau MoneyView in het Special Item Sparen en Consumptief Krediet.

Online bank bunq onderscheidt zich doordat er geen tegenrekening verplicht is en de klant de historie van zijn spaarrekening vanaf de startdatum kan inzien. Minpuntje is dat spaargeld slechts tweemaal per maand vrij opgenomen kan worden. Alle drie de best geteste spaarrekeningen scoren in het algemeen op alle van de 48 onderzochte kenmerken gelijk aan of beter dan de andere spaarrekeningen.

Rente

Op 1 maart was het gemiddelde rentetarief 2,5 procent voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen en voor een deposito van 2 jaar ongeveer 2,8 procent. Zowel bij de dagelijks opvraagbare spaarrekeningen als de lange termijn deposito's komen buitenlandse banken met de hoogste rente uit de bus. Dit zijn respectievelijk Bigbank Flexibel Sparen, Klarna Spaarrekening, Nordax Bank Spaarrekening (dagelijks opvraagbare spaarrekeningen) en Bigbank Deposito, Fjord Bank spaardeposito en Inbank Spaardeposito (lange termijn deposito's). Deze spaarrekeningen worden aangeboden via spaarplatform Raisin.

 download.moneyview.nl/MVPersberichten/2024/Persbericht_Spaarrente%20terug%20op%20niveau%20van%2010%20jaar%20geleden.pdf

Auteur 
Bron 
  • MoneyView