Uniek: bank verhoogt de spaarrente (voor even)

Een negatieve spaarrente komt steeds dichterbij. Toch heeft een spaarbank onlangs de rente op een vrij opneembare spaarrekening verhoogd.

Hoogste flexibele spaarrente (voor even) 0,50%

De positieve uitzondering op de dalende spaarrente is BigBank. Deze Estse aanbieder verhoogde onlangs de rente voor Flexibel Sparen naar 0,50%. Daarmee biedt BigBank momenteel de hoogste rente voor spaargeld dat dagelijks opneembaar is.

Let op: per 26 oktober gaat de flexibele spaarrente van BigBank naar 0,20%. Dit is dan nog altijd de hoogste rente, maar de bank moet de nummer 1 positie delen met het Spaanse OpenBank.

Voor deze hoogste rentes op een vrij opneembare spaarrekening ben je dus aangewezen op een buitenlandse aanbieder. Sparen in het buitenland is tegenwoordig eenvoudig en kan volledig online. Daarnaast is het garantiebedrag, net als in andere landen van de Europese Unie, 100.000 euro per persoon, per bank.

Twee derde van de banken onder gemiddelde spaarrente

Het gat met de grote groep banken die amper nog spaarrente wordt ondertussen steeds groter. Volgens Moneview is de gemiddelde flexibele spaarrente in Nederland nu 0,08%. Bij twee derde van de banken zit de rente onder dit gemiddelde, aldus de marktonderzoekers. 

Bij de drie grootste banken krijg je momenteel niet meer dan 0,01% spaarrente. ‘'Betalen om te mogen sparen komt steeds dichterbij', concludeert Moneview in hetzelfde onderzoek.

Europese spaardeposito’s

Buitenlandse banken bieden al langer hogere spaarrentes aan in Nederland. Tot voor kort waren zij echter met name actief op depositosparen. Wie een deel van het spaargeld bijvoorbeeld 3 jaar vastzet, kan momenteel rekenen op een rente tot 1,3%.

Depositosparen doet u met geld dat u niet direct nodig heeft. Met een Europees spaardeposito, bent u namelijk minder flexibel. 

Ook sparen met een hogere spaarrente? Bekijk het actuele aanbod (Europese) spaardeposito’s.