Autoverzekering: twee auto's onder een naam?

Getty Images

Iedereen die in het bezit is van een auto moet deze natuurlijk verzekeren. Voordat u de weg oprijdt moet de auto minimaal WA-verzekerd zijn. Maar mag je ook meerdere auto's onder een naam verzekeren? Wij geven u het antwoord en de beste vergelijker!

Autobezitters moeten hun auto altijd verzekeren. De basis is een WA-verzekering en dit kan uitgebreid worden met allerlei aanvullende polissen. Ook als u twee auto's heeft moeten deze allebei verzekerd worden, dit kan in principe alleen door de kentekenhouder gedaan worden. Het kan voordelen hebben om bij dezelfde verzekeraar meerdere auto's onder te brengen.

U kunt dan gebruikmaken van verschillende voordelen zoals de tweede (gezins) autoregeling. U krijgt in veel gevallen namelijk voor de tweede auto dezelfde korting op de premie voor je autoverzekering als voor de eerste auto. Dit wordt ookwel de no-claimkorting genoemd. Helaas gelden de schadevrije jaren van de eerste auto niet voor de tweede auto. U begint bij de tweede auto wel met nul schadevrije jaren.

De tweede auto van je partner
De verzekering voor de tweede gezinsauto neemt de verzekering van de (tweede) auto van uw partner op zich. Wel moet de partner op hetzelfde adres wonen als de kentekenhouder. Ook hier geldt dat de no-claim korting kan worden toegepast. Maar het overnemen van de schadevrije jaren door de partner is helaas niet mogelijk. Bij de tweede autoregeling gelden de schadevrije jaren van je partner.

Auto van uw kinderen verzekeren
Helaas komt de auto van de kinderen vaak niet in aanmerking voor de tweede (gezins)autoregeling. Hier geldt vaak een minimum leeftijd voor. Ook wordt er vaak een verhoogd eigen risico gerekend, dit omdat de jongere bestuurders generatie als verhoogd risico wordt gezien door verzekeraars.

Wat is de beste oplossing voor uw situatie?
De regelingen voor het verzekeren van een tweede auto (binnen een gezin) lopen vaak per verzekeraar sterk uiteen. Soms gelden er beperkende voorwaarden en andere regelingen bij een tweede (gezins)autoregeling. De auto mag vaak niet te duur zijn en in veel gevallen mag de bestuurder van de tweede auto de afgelopen jaren geen schades hebben gemaakt.

Vergelijk hier alle autoverzekeringen. Vul een paar gegevens in en bereken de beste en goedkoopste autoverzekering voor u hier.

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl