Benzineprijs kan omlaag

De olieprijs is behoorlijk aan het dalen de afgelopen weken. Eindelijk kwam de prijs van een vat ruwe olie weer eens onder de 100 dollar. Dan wordt het dus ook tijd voor flink lagere bedragen aan de pomp. Of niet?

Op 5 en 6 mei daalde de olieprijs in totaal met 15%, de sterkste daling in ruim twee en een half jaar. Het zou leuk zijn als betekende dat ook de benzineprijs met 15% zou dalen. Helaas werkt het niet zo: de prijs van een liter benzine bestaat uit veel meer componenten dan alleen maar die olie. Tweederde van de prijs die we betalen gaat naar accijnzen en btw.

Toch zal de benzineprijs wel wat dalen, een paar cent misschien? Dat scheelt dan toch weer iets bij een tankbeurt. Blijf ook letten op de verschillen tussen de pompen, want daar valt nog wel wat meer winst te behalen. Het verschil tussen een pompstation langs de snelweg en een onbemande pomp in een dorp kan zomaar 10 cent per liter zijn. Dat zet meer zoden aan de dijk dan een paar cent aan prijsverlaging door de dalende olieprijs.

Bron(nen):

Reactie toevoegen