De vijf gezelligste kerstmarkten van Duitsland

De feestdagen komen steeds dichter bij, dat betekent dat het weer tijd is voor kerstmarkten! Gaat u voor een romantisch weekend of een gezellig dagje? Plusonline en Zoover zetten op basis van de beoordelingen op zoover.nl de gezelligste kerstmarkten in Duitsland voor u op een rij.

Top 5 kerstmarkten in Duitsland

Kerstmarkt Bernkastel-Kues 8,9
U zult bij een bezoek aan Kerstmarkt Bernkastel-Kues meteen betoverd worden door de unieke sfeer van deze kerstmarkt die zich helemaal afspeelt binnen de historische muren van de stad. De smalle steegjes in de oude stadskern zijn het perfecte decor voor een romantische wandeling. ‘Het is heerlijk om hier te winkelen, lekker knus. Tip: kom met de boot. Dat scheelt parkeerproblemen en –kosten.’ Aldus bezoekers op zoover.nl over Kerstmarkt Bernkastel Kues.

Van: 23 november tot en met 22 december.
Kues

Kerstmarkt Trier 8,8
Op deze kerstmarkt hangt een romantische en nostalgische sfeer en deze markt is daarom ideaal om alvast in de kerststemming te komen. De Romaanse gebouwen rondom het Middeleeuwse marktplein maken de kerstmarkt extra bijzonder. ‘Geweldig, wat is deze stad machtig versierd en wat een sfeer in de stad! Echt een aanrader, een prachtige kerstmarkt in een perfecte omgeving.’ Aldus een bezoeker op zoover.nl over Kerstmarkt Trier.

Van: 25 november tot en met 22 december.
Trier

Kerstmarkt Dortmund 8,8
Half november wordt Dortmund omgetoverd tot een feestelijk kerstdorp. Opvallend is de enorme kerstboom in het centrum. Deze bestaat uit 1700 sparren die worden opgebouwd tot één kerstboom van zo’n 45 meter. Romantische kerstmuziek en de duizenden twinkelende lichtjes brengen u meteen in de kerstsfeer. ‘We hebben vele kerstmarkten bezocht, maar Dortmund springt er echt uit. Er zijn kerstmarkten op verschillende locaties, allemaal op loopafstand. Absoluut een aanrader!’ Aldus een bezoeker op zoover.nl over Kerstmarkt Dortmund.

Van: 21 november tot en met 23 december.
Dortmund

Kerstmarkt Keulen 8,7
Hoewel deze stad altijd een heerlijke weekendbestemming is, overtreft de kerstperiode hier alles. In Keulen vindt u 6 verschillende kerstmarken, elk met haar eigen charme. U wandelt heel gemakkelijk van de ene naar de andere markt, waar u heerlijk kunt eten, drinken en winkelen. ‘Leuk om meteen het centrum te bekijken en tegelijk te genieten van alle lekkere hapjes en de glühwein. Ik zou hier zeker nog eens naar toe gaan.’ Aldus een bezoeker op zoover.nl over Kerstmarkt Keulen.

Van: 25 november tot en met 23 december.
Keulen

Kerstmarkt Oberhausen 8,6
Een echte aanrader voor een romantisch weekendje weg of een gezellig dagje shoppen. Op de promenade is een echt kerstdorp gebouwd waar u heerlijk kunt kerstshoppen. Of u nu op zoek bent naar een outfit of bijzonder cadeau, u zult hier zeker slagen. Al 4 jaar achter elkaar geweest hier, echt geweldig! ‘Het winkelcentrum CentrO is leuk om te combineren, wanneer het wat kouder word. Ook de cafétjes en de restaurants zijn gezellig en sfeervol ingericht.’ Aldus een bezoeker op zoover.nl over Kerstmarkt Oberhausen.

Van:  15 november tot 23 december.
Oberhausen

Heeft u (een van deze) kerstmarkten bezocht? Vergeet dan niet ook uw beoordeling achter te laten op Zoover.nl.

 

Bron(nen):
  • Zoover.nl