Herinneringen aan muziek 1

Leuke ingezonden verhalen over herinneringen aan de muziek uit de jaren 60

45 jaar vriendschap

De jaren 60 waren geweldig. Achteraf besef je pas hoe verschrikkelijk snel deze tijd aan je voorbij is gegaan. In 1964 ontmoette ik mijn goede vriend Kees. We trokken veel samen op. De eerste jaren stonden in het teken van uitgaan en ... meisjes. We genoten met volle teugen. Samen weg, dansen, flirten en een meisje leren kennen. Soms hadden we geen ‘geluk’ en gingen we samen op de brommer weer naar huis. En dan zongen we een lied van Gene Pitney: ‘Nobody needs your love’. Nu bijna 45 jaar later zijn we nog steeds die hechte vrienden van toen. We hebben veel meegemaakt de afgelopen jaren. Veel verdriet en veel gelachen. Vriendschap in goede en slechte tijden. Door dik en dun. Ik ben een gelukkig mens dat ik een vriend als Kees heb en ik weet dat dit wederzijds is. We zingen dit lied nog regelmatig.
Louis Heuer, Tilburg

 

Uit het coma

In juli 1967 werd ik na een bromfietsongeval met zwaar hoofdletsel in een Duits ziekenhuis opgenomen. Voor mijn leven werd gevreesd. Na enige weken ontwaakte ik uit een coma. Het eerste wat ik toen bewust hoorde, waren de slepende klanken van ‘A whiter shade of pale’ van Procul Harum. Dit nummer werd dagelijks vele malen gedraaid, afgewisseld met berichten over de Zesdaagse Oorlog in het Midden-Oosten. De cryptische teksten waren nauwelijks te begrijpen, maar ik had het gevoel dat ze op mijn situatie betrekking hadden. Er gaat geen dag voorbij zonder de klanken van deze hit. Ik kan me een leven zonder de muziek uit de jaren 60 niet voorstellen.
Henk van Neerven, Bakel

 

De ontdekker van de Scorpions

In 1964 kocht ik de single ‘Hello Josephine’ van The Scorpions. Deze Engelse popgroep had dit nummer van Fats Domino voorzien van een rock-’n-roll-ritme en dat was voor mij het begin van een mooie verzameling singles en lp’s van deze in Nederland ondergewaardeerde popgroep. In 1965 traden The Scorpions op in mijn woonplaats Helmond en dat was helemaal het einde. De ontdekker en platenproducer van The Scorpions was Addy Kleyngeld, een goede muzikant/componist/tekstschrijver die ook in Helmond woonde. Addy Kleyngeld was tevens manager van de zanger Heintje en hij produceerde platen en shows met Gert en Hermien Timmermans.
Addy Kleyngeld z’n dochter Henny hielp vroeger in de platenzaak. Vorig jaar kwam ik na al die jaren weer in contact met haar. Het werd een bijzondere dag vol herinneringen aan onze gemeenschappelijke hobby The Scorpions. We hebben foto’s en singles uitgewisseld. Dat er van de band ook een verzamel-cd bestaat was voor haar een verrassing, zeker omdat haar vader de grote man was achter The Scorpions. Een lang verhaal kort makende: een popsong met veel leuke herinneringen.
Frank van Lieshout

 

Nooit meer uit zijn gedachten

Op zaterdag 27 juli 1968 heb ik Ronald ontmoet. Het was in de Lucky Star in Amsterdam en daar danste ik voor het eerst met hem op het liedje ‘Young girl get out of my mind’ van Gary Puckett. En ik ben dus nooit meer uit zijn gedachten gegaan. Alweer bijna 39 jaar samen.
Lia Riet-Eykenduyn, Aerdenhout

 

Koeien melken op zondag

In 1959 leerde ik mijn man kennen. We waren allebei 18 jaar. Hij was toen nog thuis op de boerderij. Als we op zondag een uitstapje gingen maken, moest hij altijd ’s middags op tijd thuis zijn om de koeien te melken. Toen het liedje ‘Nooit op zondag’ van Mieke Telkamp in 1960 uitkwam, vond ik dit erg toepasselijk. Een paar jaar later is hij autoverkoper geworden en is dat veertig jaar geweest. En toen was hij gelukkig wel op zondag vrij.
F.de Vries- Brouwer, Noordwolde

 

Lees meer herinneringen:
Verhalen uit Plus Magazine
Herinneringen aan muziek 1
Herinneringen aan muziek 2
Herinneringen aan muziek 3
Herinneringen aan muziek 4