Hoogtepunten van Ibiza

Ibiza? Dat is toch een feesteiland voor jongeren? Niet helemaal! Dit Spaanse eiland heeft nog veel meer te bieden dan dat. Daarom hebben we voor u de vijf best beoordeelde bestemmingen op een rij gezet.

Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen in de Middellandse Zee, waar ook Mallorca en Menorca deel van uitmaken. Ibiza is het kleinste eiland van deze drie en is met zijn 540 m2 zo'n 3x groter dan Texel.

Ibiza heeft naast een paar drukke gebieden waar uitgebreid gefeest wordt, ook rustige gebieden. Het is een heerlijk eiland om te genieten van veel zon, strand en de trekpleister: druipsteengrotten. Aanraders voor rust en natuur zijn bijvoorbeeld. Portinatx en Cala Vadella.

Volgens Tineke biedt Ibiza veel meer dan de gewoonlijke clichés.
“Ibiza bleek voor ons met onze 2 jonge kinderen een topbestemming te zijn en biedt zoveel meer dan de gewoonlijke clichés. In Playa d'en bossa is er levendige animatie, veel winkels en bars. De oude stad Ibiza is dan weer heerlijk pittoresk, met gezellige steegjes, een prachtige haven, ideaal voor wandelaars. Een uitstap naar de stad Santa Eulalia met zijn mooie boulevard en kerk op de Puig del Missa is beslist de moeite waard. Een pluim ook voor hotel Club Bahamas in Playa d'en bossa. Niet overdreven duur, kindvriendelijk en alles van degelijke kwaliteit op slechts 2,5 vliegen van Nederland, wat een heerlijk en open minded gevoel krijg je daar. Iedereen loopt erbij zoals die zich voelt, 's avonds lekker op een terras bij de haven zitten en de hele wereld komt langs. Super!”

Top 5 best beoordeelde locaties op Ibiza

  1. Santa Eulalia del Río 8.9
  2. Ibiza stad 8.7
  3. Portinatx 8.6
  4. Cala Vadella 8.3
  5. Sant Antoni de Portmany 8.1

Santa Eulalia del Río

Santa Eulalia del RíoVoor mensen die niet van uitgaan houden, maar wel van gezelligheid is Santa Eulalia del Río een aanrader. In deze redelijk grote plaats is van alles te doen, zo is er een strand met een lange boulevard, leuke winkels en voldoende leuke restaurantjes en cafés. Er zijn geen discotheken in Santa Eulalia del Río. Mocht u toch lekker willen dansen dan bent u met de bus zo in het bruisende Ibiza stad.

Ibiza stad

Ibiza stadEigenlijk staat Ibiza stad bekend als een stad waar mensen alleen heen gaan om te feesten.
Ibiza stad is een redelijk grote stad welke goed is ingesteld op toeristen. Er zijn veel kledingwinkeljtes. Het oude gedeelte van de stad is pitoresque met allerlei kleine straatjes en pleintjes, waar veel leuke restaurantjes te vinden zijn. Er is genoeg te doen. Er zijn veel populaire loungetenten in de omgeving. Daar zijn de prijzen alleen boven proporties; je betaalt mee aan de "sfeer".

Portinatx

PortinatxPortinatx ligt in het noorden van het eiland en is gelegen aan een mooie baai. De natuur is er geweldig en er zijn mooie stranden. Vanwege de vele hellingen is dit gebied niet geschikt voor mensen die moeilijk kunnen lopen. Voor jongeren is er niet veel te beleven. Het is echt een omgeving voor gezinnen met kleine kinderen en ouderen die goed te been zijn.

Cala Vadella

Cala VadellaAan de westkust van Ibiza ligt Cala Vadella. Ook deze plaats wordt gekenmerkt door een prachtige baai. Iedereen die van mooie natuur, rust en ruimte houdt moet er eigenlijk eens geweest zijn. Dan is Cala Vadella echt een aanrader.

 

Sant Antoni de Portmany

San Antoni de PortmanyEveneens in het westen van Ibiza ligt San Antoni de Portmany. Dit is prettig stadje waar u heerlijk kunt wandelen en waar veel stranden zijn. Er is ook een busstation van waaruit u het hele eiland kunt gaan bezichtigen voor zeer kleine prijsjes. Het plaatsje is wel sterk gericht op Engelsen. Bovendien wordt er momenteel druk gewerkt aan renovatie van wegen en gebouwen.

De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van Zoover. Meer beoordelingen van bestemmingen in Ibiza? Kijk op zoover.nl

Bron(nen):
  • Zoover.nl