Hoogtepunten van Noorwegen

Noorwegen is het minst dichtbevolkte land van Europa, wat maakt dat liefhebbers van stilte en natuur hier hun hart kunnen ophalen. Wij zetten 5 hoogtepunten voor u op een rij.

Dit artikel is per 03-07-2012 bijgewerkt.

Het landschap van Noorwegen is zeer uiteenlopend: van de bekende fjorden in het westen, de bossen in het oosten tot de uitgestrektheid van het noorden. Het land heeft voor een ieder wat te bieden, van rustzoekers tot liefhebbers van sportieve vakanties.

Top 5 best beoordeelde bestemmingen in Noorwegen*

Geiranger, westen, provincie Møre og Romsdal
Geiranger ligt in een prachtige omgeving met fraaie uitzichten en adembenemende watervallen. Het is een ideaal gebied om rond te trekken, zowel met de auto als te voet. Geiranger is tevens een leuke en gezellige plaats met diverse terrasjes en winkels. Een boottocht over de fjord is zeer indrukwekkend.

Hemsedal, zuiden, provincie Buskerud
In Hemsedal is het geweldig om te wandelen en de bergen van de Hemsedal top 20 te bezoeken. Ook de watervallen zijn een bezoek waard. Een autotocht over de panoramaveien is een aanrader, inclusief binnenweggetjes. Hemsedal is centraal gelegen voor dagtochten naar de fjorden, Hardangervidda of Jotunheimen. In de bosrijke omgeving heeft u veel kans tegen het vallen van de avond Elanden te zien.

Lom, zuiden, provincie Oppland
Lom is een dorpje dat tussen verschillende nationale parken ligt. Vanuit hier kunt u in alle richtingen dag trips maken. De sfeer is er gezellig en u komt er veel sportieve wandelaars tegen. Het dorpje is ontzettend ouderwets om te zien, alsof u 50 jaar terug gaat in de tijd. Ook de bergachtige omgeving en natuur met de snelstomende beekjes en watervalletjes is prachtig! De weg van Lom naar Sognedal is een aanrader, een ontzettend mooie route.

Bergen, westen, provincie Hordaland
Bergen is een gezellig stadje met veel bedrijvigheid. Ideaal als startplek voor wandelingen en dagtrips. De natuur is er schitterend met vele bergen. Bezoek zeker eens de indrukwekkende wijken met oude huizen en doe de ‘Norway in a Nutshell’-tour om zo de omgeving beter te leren kennen. Ook de vismarkt is zeker leuk om een keer mee te maken.

Oslo, hoofdstad van Noorwegen, zuidoosten, provincie Oslo
Oslo is een mooie, schone en leuke stad met vriendelijke mensen. Wel is de prijs hier gemiddeld erg hoog. Wat zeker de moeite waard is, is het gratis te bezoeken Vigelandpark, het beeldenpark.  Andere aanraders zijn: National Gallery, met de schreeuw van Munch, The Fram Museum op een Poolschip, Alte Bryggen, dit is een hippe nieuwbouwwijk aan de haven, en een rondvaart in de haven, gratis met pass. Vrijwel alles is lopend te bezichtigen.

*De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van zoover.nl. Bent u net terug vanvakantie? Vergeet dan niet een beoordeling achter te laten op Zoover.nl