Hoogtepunten van Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld, het land is zelfs twee keer groter dan het daaropvolgende land Canada. Opvallend genoeg is Rusland slechts het negende land qua aantal inwoners.

Door de grote diversiteit aan natuurlijke, historische en culturele rijkdommen heeft Rusland een groot toeristisch potentieel. Rusland, met name Moskou, heeft echter een overschot aan luxe hotels en een tekort aan middenklassenhotels. Dit heeft als gevolg dat de tarieven voor hotelkamers de afgelopen drie jaar met ongeveer 30 procent zijn gestegen. Verwacht wordt dat de Russische toeristen sector de komende decennia met ongeveer 5 tot 10 procent per jaar zal groeien.

De best beoordeelde plaatsen in Rusland zijn:

Petrozavodsk        8.3
St. Petersburg       8.2
Novgorod              8.2
Moskou                7.8
Vladivostok           7.3

Petrozavodsk

U kunt Petrozavodsk per trein bereiken vanuit St. Petersburg en Moskou. Hoewel het de provincie hoofdstad is zijn er nauwelijks echte bezienswaardigheden te vinden in Petrozavodsk. Het is wel de ideale plek om een echte Russische stad te ervaren. In de zomer kunt u op de boulevard aan het meer genieten. Op Zoover lezen we dat het Karelskaya Gornitsa restaurant een aanrader is wanneer u typische regionale gerechten wilt proberen. Petrozavodsk wordt eigenlijk voornamelijk bezocht door toeristen die het gebruiken als vertrekpunt naar het eilandje Kizhi in het Onega meer.

St. Petersburg

St. Petersburg heeft een grote rol gespeeld in de Russische geschiedenis. Om in deze stad vol te kunnen genieten is het aan te raden om enigszins bekend te raken met haar geschiedenis. Het centrum van St. Petersburg is prima per voet te verkennen en ook het metrosysteem is goed te begrijpen voor toeristen. De stad St. Petersburg staat vol met prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, kortom een prima bestemming voor bijvoorbeeld een stedentrip.

Novgorod

De stad Novgorod wordt gescheiden door een grote rivier die vijf kilometer buiten de stad ontspringt in het Ilmenmeer. Aan de oevers van de rivier zijn brede zandstranden te vinden waar u in de zomermaanden goed kunt vertoeven, hoewel een Zoover bezoeker opmerkt dat het water er niet al te fris uitziet. Een aanrader voor een heerlijk Russische maaltijd is het restaurant Dvorets in de muur in het Kremlin van Novgorod.

Moskou

Voor veel toeristen die naar Rusland vertrekken staat Moskou hoog op het verlanglijstje. En dit is volkomen terecht gezien de prachtige grote gebouwen en het bruisende centrum waar de rijkdom overheerst. Wanneer u een hotel in een buitenwijk boekt dan zult u ook de andere kant van Moskou zien: de armoede! In Moskou zijn de bekende bezienswaardigheden het Rode Plein en het Kremlin van Moskou. De vakantiegangers zijn over het algemeen erg positief over het metrosysteem in deze stad, hoewel u zich wel enigszins in het Russische alfabet dient te verdiepen.

Vladivostok

In het uiterste oosten van Rusland ligt  aan zee de plaats Vladivostok. Sinds 1991 is Vladivostok voor iedere toerist te bezoeken, waardoor er nog veel Sovjet kenmerkende bezienswaardigheden zijn te vinden. Wanneer u goed om uw heenkijkt in deze stad zult u zien dat Vladivostok meer is dan alleen het eindstation van de Trans Siberië Express.

De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van Zoover. Meer beoordelingen van bestemmingen in Rusland? Kijk op

 

 

Bron(nen):
  • Zoover.nl