Hoogtepunten van Zweden

Het verstilde Zweden is een van de mooiste landen van Europa. Welke plaatsen moet u echt bezoeken als u naar Zweden gaat? PlusOnline zet de hoogtepunten op een rijtje.

zwedenZweden is een Scandinavisch Koninkrijk in Noord-Europa. Zweden is het grootste land van Scandinavië en het is maar liefst 11 keer zo groot als Nederland. Een groot deel van het land bestaat uit bos.

Zweden heeft onnoemelijk veel meren. Het land is één van de welvarendste landen ter wereld, met hoge inkomens en goede sociale zekerheden.

De best beoordeelde plaatsen in Zweden zijn:

1. Salen
2. Boras
3. Hjo
4. Habo
5. Stockholm

Salen
Salen is een schitterend stadje te midden van prachtige natuur. Je kunt de omgeving verkennen door bijvoorbeeld een mooie tocht te paard of met de fiets af te leggen. Of wat dacht je van een beversafari per kano? Er zijn tevens vele bontfarms te vinden in Salen. In dit stadje kun je weer helemaal tot rust komen.

Boras
In het plaatsje Boras is veel natuur te vinden. Ideaal dus om er even op uit te trekken. Boras staat bekend als de voornaamste textielstad van Zweden. Leuke toeristische attracties om te bezoeken zijn het dierenpark met kinderboerderij en voor de cultuurliefhebbers het natuurkundig en technisch museum Navet.

Hjo
Hjo is een hele mooie plaats, het bestaat helemaal uit houten huisjes. De houten huisjes geven een heel mooi straatbeeld. Er zijn leuke kleine winkeltjes en terrassen aan het water. Het 100 jaar oude stadspark is echt de moeite waard om in te gaan wandelen, hier vindt je hele oude en grote bomen. Tevens is er een midgetgolfbaan te vinden. In de haven kun je heerlijke vers gerookte vis eten en genieten van het uitzicht over het Vatternmeer.

Habo
De omgeving van Habo is prachtig. Wandelpaden zijn er overal te vinden. Er zijn leuke strandjes en prachtige meren om lekker te ontspannen. Deze meren zijn vooral ideaal om te gaan vissen. Het centrum van Habo is niet groot maar alle dagelijkse benodigdheden zijn er te vinden. De kathedraal is voor de cultuurliefhebber interessant om te bezoeken.

Stockholm
Stockholm is erg mooi en vooral heel schoon, je ziet nergens afval liggen. Voor winkelen, met name interieur (design) is Stockholm heel geschikt. Er zijn veel mooie gebouwen en veel groen te vinden. Je kunt er zelfs vrij vissen in de stadskern. Een bezoek waard zijn onder andere de Salahal, dit is een luxe overdekte markthal en het park Skansen.

Een aanrader is om de Stockholm museumpas aan te schaffen zodat je voordeliger alle musea kunt bezoeken. Lekker gezellig borrelen en eten moet je doen in Gamla Stan, het oude deel van Stockholm.

AANBIEDING: STEDENTRIP STOCKHOLM MET PLUS MAGAZINE
Stockholm, sprookjesachtig mooi, historisch interessant en verrassend culinair. Met Plus Reizen kunt vanaf €329 p.p. (inclusief vlucht) 3 dagen naar deze adembenemende stad! Lees meer over deze aanbieding!

*De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van zoover.nl. Meer beoordelingen van bestemmingen in Zweden? Kijk op zoover.nl

Trefwoorden: