Kennis is macht: boeken over beleggen

Heeft u de artikelen over beleggen gelezen op PlusOnline en wilt u er graag meer over weten? Vind hier een aantal tips van boeken over beleggen.

‘Beleggen voor Dummies’
Het boek begint bij het absolute begin, met de vraag of u geld wilt uitgeven, besparen of investeren. Daarna beschrijft auteur Matthijs Kanis, oprichter van de website Belegger.nl, de basisbeginselen. ‘Beleggen voor Dummies’ is niet bang de diepte in te duiken. De meeste aandacht gaat uit naar aandelen en obligaties, maar ook opties, vastgoed en alternatieve beleggingen komen aan bod.
De grootste kracht van het boek is de heldere opzet. Wie iets wil opzoeken, vindt in één oogopslag wat hij zoekt.
Uitg. Pearson Education, €19,95.

‘Milkshakes & Butterflies’
Dit boek staat vol vermakelijke anekdotes, maar de auteur – optiehandelaar en insider Jerry de Leeuw – is geen groot stilist. Over 9/11 schrijft hij: “Die dag verloren zo’n 2500 mensen het leven. De cijfers en beelden waren angstaanjagend. Ook de beursvloer veranderde in een slagveld. De drukte was ongekend.” Enkele zinnen later noteert hij dat een handelaar “Ferrari, Ferrari, Ferrari” zingt omdat hij flink verdient door de dalende koersen. Echt een boek voor wie meer wil weten over (de geschiedenis van) de beurshandel.
Uitg. Mercurious, €15.

‘Beleggen in een notendop’
Econome en journaliste Erica Verdegaal beschrijft in haar boek de basisbegrippen van het beleggen. Het is lekker leesbaar, maar als je iets wilt opzoeken is het boek niet erg toegankelijk.
‘Beleggen in een notendop’ is vooral geschikt voor de beginnende belegger die zich eerst wil inlezen voordat hij besluit zijn spaargeld naar de effectenbeurs te brengen.
Uitg. Bert Bakker, €9,95.

Bron(nen):
  • Plus Magazine
Trefwoorden: