Meer weten over overwaarde

De Vereniging Eigen Huis, de belangenorganisatie voor eigenwoningbezitters, organiseert voorlichtingsavonden over het benutten van de overwaarde.

Voorlichtingsavond: Overwaarde slim benutten
Dit zijn algemene bijeenkomsten waardoor het niet mogelijk is om individuele situaties te bespreken. Aan bod komen onder meer: overwaarde benutten door te verhuizen; overwaarde benutten zonder te verhuizen; het vermogen overdragen bij in leven zijn (=schenken); vermogen overdragen na overlijden (=successie); de woning overdragen aan uw kinderen.

Inschrijven & kosten
Kosten leden Vereniging Eigen Huis €15, niet-leden €25.
21 mei: Amsterdam 19.30 uur, 10 juni: Nijmegen 19.30 uur
Bij de deelnamekosten is een map met alle relevante informatie ­inbegrepen.
Meer informatie is onder meer te verkrijgen via 033-450 77 50.
Inschrijven kan op de website: www.veh.nl.

Algemeen en informatief
In ‘De overwaarde van de eigen woning’ wordt de lezer eerst lekker gemaakt met cijfers en grafiekjes over de ontwikkeling van de huizenprijzen en de voordelen van kopen ten opzichte van huren. Aardige informatie, maar het bepalen van de overwaarde is natuurlijk maatwerk. Ook daarna staat er in het boekje veel algemene informatie in de vorm van grafiekjes en staatjes. Daar moet je van houden. Ook de ‘beslisboom’ werkt niet echt als praktisch hulpmiddel. Aardige achtergrondinformatie, maar verwacht geen concrete helpende hand.

‘De overwaarde van de eigen woning; van last tot lust’ door Jan van Dijk en Henk Winters. Uitg. Kluwer, €9,75. Verkrijgbaar bij de boekhandel.

Praktisch en actueel
‘Huis en overwaarde’ is een zeer praktisch en actueel naslagwerk van de Vereniging Eigen Huis. De auteurs sommen alle factoren op die van invloed kunnen zijn op de waarde van de woning, hoe u dit geld kunt opnemen en welke hypotheekvormen daar het beste bij passen. Bovendien staat er in het boek uitvoerige informatie over de manieren om te schenken en de gevolgen voor de nalatenschap en het successierecht. Zelfs verhuizen naar het buitenland is niet vergeten.
Een must voor iedereen die van plan is iets met de overwaarde te gaan doen.

'Huis en overwaarde' door Esther de Putter en Barbara van Eeuwijk. Uitg. Vereniging Eigen Huis, €14,50 voor niet-leden, €11,50 voor leden. Te bestellen via 033-450 77 50 of www.veh.nl.

Bron(nen):
  • PM
Trefwoorden: