Spaarloon: blijft uw gespaarde geld leuk voor later?

Vanaf 15 september een vraag aan zo’n 2 miljoen mensen. Met een spaarloonregeling kun je als werknemer belastingvrij een deel van je brutoloon sparen. Zo spaar je ‘ongemerkt’ een leuk bedrag bij elkaar. Over het gespaarde geld, dat minimaal vier jaar lang vast staat, ontvang je een vaste rente.

-advertorial-

Zo nu en dan besluit de overheid uit economische motieven het spaarloon eerder vrij te geven. Onlangs is daarom besloten dat spaarloon dat gespaard is vanaf 2006 tot en met 2009 op 15 september vrijvalt. Het kabinet wil met deze maatregel consumenten in de gelegenheid stellen om extra uitgaven te doen. Deze extra uitgaven kunnen een steuntje in de rug zijn voor de herstellende economie.

Opname van het spaargeld is echter helemaal niet verplicht. Zeker als je een speciaal spaardoel hebt, wil je je spaargeld gewoon op een spaarrekening houden. De vraag die je jezelf zou kunnen stellen: ‘is het verstandig om het bedrag op te nemen, of kan ik het beter laten staan?

Uiteraard hangt het antwoord op deze vraag af van je persoonlijke situatie. Wanneer je het geld niet opneemt, spaar je gewoon verder met de spaarloonregeling. De rente op je spaarloonrekening ligt rond de gangbare rentes. Let wel op dat vanaf 2011 het saldo op je Spaarloonrekening weer geblokkeerd wordt. Vanaf dat moment valt het geld vier jaar na de stortingsdatum automatisch weer vrij. Wil je wel verder sparen maar niet afhankelijk zijn van de wettelijke (periodieke) vrijval. Dan kun je overwegen om het geld op een andere spaarrekening te zetten.  Zo zijn er spaarvormen waarbij je niet alleen een hogere rente ontvangt maar waarbij je altijd direct kunt beschikken.

SNS Bank biedt een groot aantal verschillende mogelijkheden om te sparen zoals SNS Klimrente: een prima alternatief voor als je nog een tijd wilt doorsparen en het bedrag voorlopig nog niet nodig hebt. Met SNS Klimrente spaar je 5 jaar lang, met een rente die elk jaar hoger wordt. Die rente staat van tevoren vast. Dus je weet precies hoeveel geld je na 5 jaar hebt gespaard.

Heb je al een aardig spaarloontegoed opgebouwd dan kun je met SNS Plussparen aantrekkelijk verder sparen. Je bepaalt namelijk zelf wat je inlegt of opneemt. En je krijgt vanaf € 10.000 er ook nog een hoge rente bij. Bovendien beheer je je spaargeld online, met Mijn SNS. Dat is wel zo makkelijk en snel.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van SNS Sparen kijk dan op www.snsbank.nl