Test: het lekkerste bokbier

Bierliefhebbers kijken er aan het eind van de zomer al naar uit. Het wordt weer tijd voor bokbier, dat donkere en wat zoetige herfstbiertje. Grote en kleine brouwerijen brouwen traditiegetrouw een of twee soorten bokbier. Het lekkerste bokbier is Rodenburg Bronckhorster IJsselbock.

Dit is het resultaat van de jaarlijkse proeverij van lekkerstebockbier.nl, die op 19 oktober voor de 13e keer werd georganiseerd. De 139 proevers hebben 47 verschillende soorten Nederlandse bokbier beoordeeld, gewoon bokbier en zwaar bokbier. Na enkele voorronden moesten 36 proevers het lekkerste bier selecteren uit de zes finalisten. De Bronckhorster IJsselbock was de enige die hoger dan een 7 scoorde. La Trappe, het enige Nederlandse Trappistenbier, eindigde op de tweede plaats en Gulzige Gans Bokkige Bok werd derde.

Zwaar bier
In de categorie Zwaar Bokbier kwam Emelisse Imperial Dubbelbock als lekkerste uit de verkiezing. Zwaar bokbier heeft een hoge alcoholpercentage dan gewoon bokbier. Er zijn minder soorten dan gewoon bokbier. Nummer 2 en 3 in de proeverij werden Rodenburg Bronckhorster Dubbelbock en Lindeboom Gouveneur Dubbelbock.

Bron www.lekkerstebockbier.nl

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl