Tien goedkope zorgverzekeringen op een rij

Een collectieve zorgverzekering is vaak veel voordeliger dan een normale. GeldenRecht zet tien scherp geprijsde polissen op een rij.

Bedrijven en overheidsinstanties bieden hun werknemers goedkope, collectieve ziektekostenverzekeringen aan. Maar het is al lang niet meer zo dat alleen zelfstandigen of mensen zonder werk, de volledige premie moeten betalen. Er zijn tal van ‘collectieven’ die net zoveel korting bieden en (bijna) vrij toegankelijk zijn voor iedereen.  Je hoeft maar je boodschappen te doen in een bepaalde winkelketen, of  een rekening te hebben bij een bepaalde bank en je mag al meedoen met een collectief.  

Maar korting halen kan nòg makkelijker. Als je een polis afsluit via een vergelijkingssite, als de Verzekeringssite.nl of Independer.nl, kan je ook al procenten korting krijgen. Nog sterker: als je alleen maar jong bent (of juist oud) kan je de collectiviteitkorting ook al krijgen. Eigenlijk is de officiële premie van de basisverzekering alleen nog maar een bedrag waarvan de korting genomen wordt.
Overigens zegt het kortingspercentage niet alles over de hoogte van de premie. Het gaat natuurlijk om het bedrag waarvan die korting genomen is. Van twee verzekeraars, Zekur en Anderzorg is de gewone premie zelfs goedkoper dan het beste collectief!

Hieronder tien (bijna) vrij toegankelijke goedkope (collectieve) verzekeringen.

1 Zekur
Basispremie €88,88 per maand
Voor veel mensen een totaal onbekende verzekeraar. Het is een jongerenmerk, dat door Univé in de markt is gezet, maar ouderen mogen de verzekering natuurlijk ook nemen. Zekur biedt ook goedkope aanvullende verzekeringen. Lees alle voorwaarden goed, er zijn enkele beperkingen, bijvoorbeeld met het afhalen van (herhaal)medicijnen.
www.zekur.nl

2 Anderzorg
Basispremie  €91,25 per maand.
Anderzorg is ook geen echt collectief, maar een dochtermaatschappij van Menzis, die als prijsvechter ingezet wordt. Veel jongeren kiezen deze polis. Voor hen is er ook een aanvullende polis voor 13 euro per maand, met onder meer bril, contactlenzen, tandarts consult en sportmedisch advies. De dekking is wel beperkt.
www.anderzorg.nl

3 PMA
Basispremie €92,75 per maand.
PMA is met bijna 300 000 deelnemers de grootste openbare collectieve verzekeraar en is ondergebracht bij Menzis.  Onder de deelnemers zitten veel mensen uit het onderwijs en de zorg. Aanvullende verzekering vanaf €6,70 per maand.
www.kiesbasisverzekering.nl

4 Ouderen
Basispremie €95 per maand
Bezoekers van de website van de ANBO, de grootste ouderenvereniging van ons land, krijgen korting bij liefst 16 zorgverzekeraars. De goedkoopste is die van FBTO, maar er zijn er meer met een basispremie van onder de 100 euro. Daaruit blijkt dat ook ouderen met hun zorgpolis mee kunnen dingen naar een goedkopere basispremie

5 United Consumers
Basispremie €95,08 per maand
United Consumers is een consumentencollectief, dat tegen korting ook energie, benzine of autoverzekeringen aanbiedt. De zorgverzekering is ondergebracht bij VGZ. Mensen mogen hun korting van 10% (126 euro per persoon op jaarbasis) onder bepaalde voorwaarden ook inruilen voor een mooi cadeau, zoals een Ipad van Apple.
www.unitedconsumers.com

6 Verzekeringssite
Basispremie €95,18 per maand van Ohra.
Mensen die via de Verzekeringssite een zorgverzekering afsluiten, kunnen bij verschillende verzekeraars korting  krijgen. Op deze site levert de 10 procents korting van Ohra de laagste basispremie op. Kortingen op premies van Delta Lloyd, De Friesland en de Amersfoortse vallen minder goedkoop uit..
www.verzekeringssite.nl

6 Independer
Basispremie €95,18 per maand, ook van Ohra.
Ook de financiële vergelijkingssite Independer.nl biedt klanten korting, als ze via deze site een zorgverzekering afsluiten. Dat geldt ook voor de aanvullende verzekeringen. Korting bieden onder meer Ohra (10%), Delta Lloyd (9%), De Friesland (7%), Salland (6%). Nogmaals let op: het hoeft niet zo te zijn dat de verzekering met het hoogste kortingspercentage ook de laagste basispremie garandeert.
www.Independer.nl

7 Rabobank
Basispremie €97,20 per maand
Voor mensen met een rekening bij de Rabobank, maar dat is bijna iedereen….De Rabo geeft 10 procent korting op de, op zich dure, basispremie van Interpolis. Korting op aanvullende verzekeringen kunnen oplopen tot 15 %.  Maar ook hier geldt natuurlijk: vanaf welk bedrag krijg je 15% korting. Let dus goed op.
www.rabobank.nl

9 Kruidvat:
Basispremie €97,29 per maand.
Openbaar collectief,  want iedereen winkelt toch wel eens bij deze drogist? De verzekering is ondergebracht bij Ohra, maar is relatief minder scherp geprijsd dan vorig jaar. Aanvullende verzekeringen beginnen bij €8,54.
www.zorgverzekering.kruidvat.nl

10 Natuurmonumenten
Basispremie €97,42 per maand
Natuurmonumenten heeft voor z’n vrijwilligers een kortingscontract van 7% afgesloten met Menzis. Bovendien schenkt Menzis voor elke vrijwilliger die zich aanmeldt, nog eens 25 euro aan de natuurorganisatie. Toegankelijk voor iedereen die het goed voor heeft met de natuur,  want het collectiviteitnummer staat al op de site.
www.menzis.nl/vrijwilligersnatuurmonumenten

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl