Veelgestelde vragen: Plus Magazine op de tablet

Nieuw: de Plus Magazine app voor iPad en Android tablet! U vindt hier een overzicht van de veelgestelde vragen én de antwoorden.

Kan ik de app op elke tablet installeren en gebruiken?

Nee. Voor de iPad app hebt u een iPad 2 of hoger nodig. Daarop moet minimaal besturingssysteem iOS 6 zijn geïnstalleerd. U controleert dat via Instellingen, Algemeen, Info, Onder ‘Versie’ ziet u staan welk besturingssysteem uw iPad heeft.
Voor Android hebt u versie 4.0 of hoger nodig. Op vrijwel elke Android tablet die in Nederland wordt verkocht staat minimaal die versie.

Ik heb de Plus Magazine app geïnstalleerd op mijn iPad, maar nu kan ik hem nergens meer vinden. Waar is hij gebleven?

Na installatie verdwijnt de Plus Magazine app in de Kiosk, net als alle andere tijdschriften die u op de iPad leest. De Kiosk vindt u op het bureaublad. Opent u de kiosk, dan ziet u de cover van Plus Magazine al staan. Tik op de cover om de app te starten.

Wat heb ik nodig om als abonnee Plus Magazine op de tablet te kunnen lezen?

U moet zich eenmalig kenbaar maken als abonnee, zodat de app ‘weet’ wie u bent. U maakt dan een zogenaamd Plus-account aan. Als u al eerder zo’n account hebt gemaakt (bijvoorbeeld op www.plusonline.nl), dan logt u in met uw e-mailadres en het eerder gekozen wachtwoord. Hebt u nog geen Plus-account, dan registreert u zich eenmalig als abonnee. Daarvoor hebt u een e-mailadres nodig en kiest u een wachtwoord. Vervolgens koppelt uw abonneenummer, postcode en huisnummer aan deze registratie. De app zal dan achter de schermen controleren of u inderdaad een abonnee van Plus Magazine bent en zodra dit gelukt is, kunt u de digitale edities van Plus Magazine gaan lezen. Registreren en inloggen is maar één keer nodig, daarna herkent de app u automatisch.

Ik heb al eerder een Plus-account aangemaakt op www.plusonline.nl, maar weet mijn wachtwoord niet meer. Wat moet ik doen?

Tik in het vak ‘Inloggen’ op ‘Wachtwoord vergeten? Tik hier’. U vult vervolgens uw e-e-mailadres in en tikt op Gegevens verzenden. Daarna kunt u een nieuw wachtwoord kiezen en daarmee inloggen in de app.

Ik heb al een Plus-account en kan dus inloggen in de app. Maar hoe voeg ik dan mijn abonneenummer toe om nummers van Plus Magazine te kunnen lezen?

Zorg dat u ingelogd bent in de app met uw e-mailadres en eerder gekozen wachtwoord. Vervolgens kiest u linksboven voor Instellingen, daarna Mijn gegevens. Daar activeert u uw abonnement door uw abonneenummer, postcode, huisnummer en (nogmaals) het wachtwoord in te voeren.

Waar vind ik mijn abonneenummer?

Uw abonneenummer staat op de wikkel waarin u maandelijks uw Plus Magazine ontvangt. Het abonneenummer bestaat uit zeven cijfers en begint met een 5, 6 f 7. Het abonneenummer staat ook in uw betalingsgegevens, bijvoorbeeld op de afschriften van uw bank.

Ik ben abonnee van Plus Magazine, maar heb nu geen abonneenummer bij de hand. Hoe kan ik toch de app gebruiken?

Om als abonnee de app te kunnen gebruiken, hebt u het abonneenummer nodig. Maar u kunt zichzelf wel alvast zonder abonneenummer registreren (of inloggen als u al een account hebt). Later kunt u dan via Instellingen (linksboven in het openingsscherm) en vervolgens ‘Mijn gegevens’ uw abonnement activeren door uw abonneenummer, postcode, huisnummer en (nogmaals) het wachtwoord in te voeren.

Wat zijn de voordelen van de app voor mij als abonnee van Plus Magazine?

Met de app hebt u te allen tijde toegang tot de digitale edities van Plus Magazine waar u volgens uw abonnement recht op hebt. U kunt de edities downloaden en lezen waar en wanneer u maar wilt. Let op: om een editie te downloaden hebt u een werkende internetverbinding nodig. Om een nummer te lezen, hebt u geen internetverbinding nodig.

Ik ben geen abonnee van Plus Magazine, kan ik de app dan toch gebruiken?

Ja, dat kan. U kunt dan losse nummers aanschaffen binnen de app of een digitaal jaarabonnement afsluiten (u krijgt dan alle edities van Plus Magazine op uw tablet).

Heb ik een internetverbinding nodig voor deze app?

Als u een nummer van Plus Magazine wilt downloaden, hebt u een werkende internetverbinding nodig. Voor het lezen van een nummer hebt u geen internetverbinding lezen.

Ik wil op vakantie een heleboel nummers van Plus Magazine lezen op mijn tablet. Hoe doe ik dat?

Download de nummers die u wilt lezen thuis, of op een andere plek waar u een goede internetverbinding hebt. Ze komen dan op uw tablet te staan. Zo legt u een ‘voorraadje’ aan voor uw vakantie. Als u de nummers vervolgens gaat lezen - bijvoorbeeld op het strand of ik uw vakantieverblijf -  hebt u geen internetverbinding nodig.

Hulp bij problemen

Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veelgestelde vragen hierboven? Neem dan contact op met de klantenservice van Plus Magazine, via plusonline@plusmagazine.nl Bellen kan ook: 0900 2446244 (10 cent per minuut) bereikbaar tijdens kantooruren van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Download hier de Plus Magazine app