Volle boekenkast? Tips om uw boeken te verkopen

In de loop van de tijd verzamelen we heel wat spullen. Ook boekenkasten puilen langzamerhand uit en wat extra ruimte zou best prettig zijn. Maar zomaar boeken weggooien…. PlusOnline geeft daarom wat tips en adresjes om uw boeken te verkopen.

Zo wordt uw boekenkast leger en leveren al die uitgelezen boeken ook nog eens een leuk extraatje op. Voor nieuwe boeken misschien?

www.bol.com.nl
Op Bol.com kunt u ook boeken verkopen. Daarvoor maakt u een gratis account aan en bepaalt zelf de verkoopprijs. Bij verkoop houdt bol.com een bemiddelingsbijdrage in van 99 cent per boek en 15 procent van de verkoopprijs. In ruil daarvoor regelt Bol.com de bestelling, facturering en betaling. Verzendkosten komen voor uw rekening. Is het een groot pakket dan draagt Bol.com 2,95 bij in de portokosten.

www.boekwinkeltjes.nl
Met een abonnement kunt u uw eigen boekwinkeltje aanmaken waarin u uw boeken te koop zet tegen uw eigen verkoopprijs. U kunt kiezen tussen een vast maandbedrag vanaf 1 euro per maand voor 50 boeken, of een winkeltje op provisiebasis: dit kost 7 euro set up kosten en 17 procent van de verkoopprijs. Bij een bestelling zorgt Boekwinkeltjes voor de bevestigingsmail. U regelt zelf de afhandeling, levering en het ontvangen van de betaling.
 
www.booktrader.nl
U biedt uw boeken aan en krijgt bericht als iemand geboden heeft. Verder regelt u alles zelf. Vijftig boeken kunt u gratis aanbieden, daarboven worden kosten berekend. Kopers mogen uw diensten beoordelen. Bij vijf slechte beoordelingen wordt u van de site verwijderd.

www.voordeligpartijtje.nl
Grote partijen kunt u gemakkelijk in één keer verkopen. Voor 7,95 heeft u een advertentie die 30 dagen blijft staan. De site is gekoppeld aan boekwinkeltje.nl. Makkelijk als u alsnog uw boeken in een keer kwijt wilt. Nadelen: bij partijverkoop krijgt u vaak een lagere totaalprijs en de advertentie biedt geen garantie voor verkoop.

www.deslegte.com/tweedehands
U maakt een afspraak bij een filiaal van de Slegte bij u in de buurt, neemt uw boeken mee en hoort ter plekke welke boeken de inkoper wil hebben en wat u er voor krijgt. Gaat u akkoord dan krijgt u direct geld. Handig om een hele partij te verkopen. Nadeel: u moet met dozen boeken sjouwen.

Antiquariaten
Deze hebben een vergelijkbare werkwijze als de Slegte. U moet vaak afwachten welke boeken men hebben wil en of u er een goede prijs voor krijgt. Die liggen bij antiquariaten vaak wat lager.

Verkoopsites op internet
Bij de een moet je een account aanmaken, bij de ander niet. De verkoopmethode is hetzelfde: u plaatst een advertentie met omschrijving, foto’s en zoektermen. U bepaalt zelf de prijs en of er wel of niet op geboden mag worden. Ook verzending en het ontvangen van betalingen regelt u zelf.
www.marktplaats.nl
www.tweedehands.net

Braderie, Koninginnedag of boekenmarkt
Huur een stand en verkoop uw boeken ter plekke aan geïnteresseerde verkopers. Kijk voor adressen van boekenmarkten op www.tweedehandsboekenmarkt.nl

Tips voor de verkoop

  • Zorg dat de boeken er goed uitzien, dus geen koffievlekken, aantekeningen, gescheurde of versleten kaften.
  • Verreken alle kosten in de verkoopprijs.
  • Bedenk welk prijs u minimaal voor het boek wilt hebben.

Welke boeken verkopen goed

  • Redelijk recente studieboeken
  • Thrillers
  • Literatuur
  • Filosofische boeken

Slecht in de markt liggen kunstboeken en humoristische boekjes met een lage nieuwprijs.

Trefwoorden:

4 Comments

Door Roy Tops (niet gecontroleerd) op vr, 22-3-2019 - 23:02

Studenten kunnen vanaf 2019 ook terecht bij www.studieboekenverkopen.com voor de verkoop van hun overtollige boeken. Je kunt hier je geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en de boeken kosteloos versturen.

Door Sonja (niet gecontroleerd) op za, 21-4-2018 - 09:50

Klinkt ideaal maar je krijgt echt bijna niets voor je boeken. Bv een in goede staat gebonden Harry Potter boek 35 cent!!!!!!

Door scees (niet gecontroleerd) op wo, 28-6-2017 - 21:05

De Dordtse boekenmarkt (a.s. zondag) en de Deventer boekenmarkt (1e zondag augustus) staan er nog niet eens op.

Door Gijs Kaaijk (niet gecontroleerd) op vr, 3-2-2017 - 09:25

Sinds kort is er de Boekenbalie app. Je scant de streepjescodes van al je boeken en ziet gelijk welk bedrag je er voor krijgt. Doe je boeken in een doos en laat ze gratis ophalen. Geen gedoe en in zeer korte tijd je boeken opgeruimd en nog geld verdient ook.
www.boekenbalie.nl