Waarschuwing van fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten waarschuwen dat het niet verstandig is om de aanvullende zorgverzekering op te zeggen. Fysiotherapie is namelijk zeer beperkt opgenomen in het basispakket. In de meeste gevallen is een aanvullende zorgverzekering nodig voor vergoeding van fysiotherapie.

Fysiotherapeuten trekken nu aan de bel omdat op vergelijkingssites blijkt dat veel mensen alleen een basisverzekering willen afsluiten en geen aanvullende verzekering. Naar verwachting zal een op de vijf verzekerden geen aanvullende zorgverzekering afsluiten. Wie zonder aanvullende zorgverzekering bijvoorbeeld een sportblessure oploopt, zal de fysiotherapie zelf moeten betalen. Het is goed om daar nu, bij het zoeken naar een nieuwe zorgverzekering, rekening mee te houden.

Basispakket
In het basispakket is fyiotherapie voor jongeren tot 18 jaar opgenomen. De eerste 9 behandelingen worden vergoed. Leidt dat niet tot het gewenste resultaat dan kan de zorgverzekeraar eventueel nog eens maximaal 9 behandelingen vergoeden.

Voor verzekerden van 18 jaar en ouder wordt fysiotherapie vanuit het basispakket alleen vergoed bij een chronische aandoening, die op een speciale lijst staat. Een patiënt met zo’n aandoening betaalt de eerste 20 behandelingen zelf, vanaf de 21ste behandeling vergoedt de zorgverzekering.

Reuma
Voor aandoeningen die niet op de lijst staan, moet een verzekerde voor fysiotherapie een beroep doen op de aanvullenden zorgverzekering. Ook daar zitten grenzen aan, zo bleek uit een inventarisatie van het Reumafonds. Er zijn slechts 11 aanvullende verzekeringen die onbeperkt fysiotherapie vergoeden. Vorig jaar waren er nog 31 aanvullende verzekeringen met een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie.

Wilt u zelf zorgverzekeringen vergelijken?
Gebruik de vergelijker op PlusOnline en sluit direct af >>

www.reumafonds.nl/actueel/nieuwsoverzicht/slechts-11-reumavriendelijke-zorgpakketten-in-2014
www.fysionet.nl/actueel/nieuwsoverzicht/consumenten_opgepast_.html
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/is-fysiotherapie-opgenomen-in-het-basispakket.html

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl