Bezoekers PlusOnline: EK krijgt te veel aandacht op tv

Het EK voetbal in Frankrijk wordt in zijn geheel uitgezonden door de Publieke Omroep. Tijdens de groepsfase zelfs op twee zenders. We vroegen jullie of dit te veel van het goede is of niet.

Uitslag van de stelling: 19% zegt oneens, 81% eens.

'Genieten'

Een vijfde van jullie, bezoekers op onze website, begrijpt de zendtijd voor het EK wel. 'Het is toch heerlijk om naar te kijken?' reageert Roitse. "Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, ga zo door NPO!" H.J. van den Berge: "Met volle teugen geniet ik van de uitzendingen op de verschillende tv-netten."

Maar..
"Weer eens afwisseling, in plaats van de gebruikelijke bagger", zegt Gert. Hij kijkt graag, maar stoort zich wel aan de analyses voor en na de wedstrijd. "Wat een oeverloos geleuter over als en dan. Dat is erg jammer."

'Waarom geen samenvattingen?'

Toch vindt de meerderheid de aandacht en zendtijd voor het EK overdreven. "Er zijn zo veel andere sporten die minstens zo interessant zijn als het overgewaardeerde voetbal", reageert MaAdri op PlusOnline. "Je zult maar niet geïnteresseerd zijn in sport en detectives, dan blijft er niet veel over", schrijft iemand anders.

Buitenlandse zenders
Ook Jan van den Bos pleit voor minder voetbal op de publieke zenders. "Het hele jaar zijn er al veel wedstrijden op tv, dus waarom niet alleen samenvattingen nu Nederland niet meedoet?" vraagt hij zich af. "Wil iemand toch een wedstrijd live volgen, dan kan dit op de zenders van Duitsland, België of Engeland. De Tour is straks 's middags, daar heeft niemand 's avonds geen last van."

Joop Aarns vindt de aandacht voor sport goed, maar volgens hem moet de lijn dan wel worden doorgetrokken: "Ik hoop dat ze ook de paralimpics gaan uitzenden. Dat zijn mensen met karater."

Trefwoorden:

13 Comments

Door Mike L'iteauris (niet gecontroleerd) op di, 16-8-2016 - 09:41

Dan mogen we het toch nog wel kut vinden?

Door Mike L'iteauris (niet gecontroleerd) op di, 16-8-2016 - 09:40

Het EK kreeg inderdaad te veel aandacht op tv. Maar ook de Tour de France en nu de Olympische Spelen. Eigenlijk vind ik de hele Sportzomer vreselijk. In feite valt er gewoon een zender uit. Ik hou ervan om met sport bezig te zijn maar ik vind sport kijken ongelooflijk saai.

Door J. de Vries (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 19:42

Op twee zenders tegelijk een hele wedstrijd is wel erg veel voetbal. De zender met het meest aansprekende team wordt natuurlijk het meest bekeken en de andere zender trekt dus weinig kijkers.
Het is al met al wel veel voetbal maar wat biedt de NPO verder? De tijd van de herhalingen is aangebroken. En dat is toch ook een zekere 'armoede'.

Door Henk Roering (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 18:23

Nederland doet niet mee nou en !!!Als je een echte voetballiefhebber bent blijft het toch altijd mooi om voetbal dat echt geweldig is te bekijken de meeste mensen zeuren
dat het toch uitgezonden word als Nederland niet mee doet of dat nog nooit is gebeurd in het verleden er zijn er veel die nooit naar voetbal kijken en als Nederland het goed doet feesten ze het meeste

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 17:01

Veel te veel voetbal en dan nog films die niet om naar te kijken zijn, bah, ik baal er van

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 16:18

Ik neem aan dat veel van de tegenstemmers nog 98 andere zenders hebben. Waar hebben we het dan eigenlijk over!.
Voetbal is nu eenmaal de grootste sport in dit land en dan heb je inderdaad om de vier jaar een EK en WK.

Door Bram van der Honing (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 15:31

De EK is in ieder geval actueel de rest van de zendtijd wordt toch voor een grootdeel opgevuld met programma's op herhaling.
En daar zitten we met z'n allen op te wachten?

Door K. Westdijk (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 14:49

Ook ik kijk graag voetbal, degene die niet wil kijken naar voetbal kan andere zenders op zoeken. Soms zie ik hele middagen tennis daar zeikt niemand over. Dan vind ik wel een andere zender die iets anders uit zend of ik zet de tv uit en lees een boek. ook een optie!

Door ted imming (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 13:16

en maar klagen, is er eindelijk wat nuttigs op npo, klagen ze weer, op npo is normaal al helemaal niets, nu dus eindelijk wel, mensen er zijn nog 100 andere zenders, ga je daar toch lekker kijken, en zo goed als altijd betere programma's dan op npo

Door han linders (niet gecontroleerd) op di, 28-6-2016 - 12:35

Alle sport, behalve de sporten die nauwelijks op t.v. komen zoals sport voor gehandicapten, dat zien we zelden op t.v. mogen wat mij betreft onmiddellijk naar de commerciele zenders. Dat spaart de publieke zenders geld uit, een van de drie zenders kan opgeheven worden en er wordt meer aandacht gegeven aan onderwerpen die er echt toe doen. Mensen die van voetballen en wielrennen houden kijken toch wel ook als het op de commerciele zenders wordt uitgezonden. En dat geklets, om geen ander woord te gebruiken, voor en na de wedstrijden kan ook ophouden. Die duur betaalde, zogenaamde deskundigen, verdwijnen dan van het scherm. Kost ons dan ook een duit minder.