Kun je de schil van een banaan opeten?

Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten

Goede vraag! In deze rubriek gaat PlusOnline op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: kun je de schil van een banaan opeten?

Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium. Echter om de schil zo op te eten, is niet erg lekker. Maar je kunt hem wel lekkerder maken. Heb je bijvoorbeeld al eens de vegan pulled pork van bananenschil op Instagram zien langskomen? Ook zou je er een vegan variant op bacon van kunnen maken door ze eerst te marineren in sojasaus en dan te bakken.

Gekookt of gefrituurd

In sommige delen van de wereld is het al heel gebruikelijk om ook de schillen van bananen op te eten. In Aziatische landen worden ze vaak gekookt of gefrituurd. En ook verwerkt in smoothies. Het geeft je smoothie wel een wat bittere smaak.

Plantenvoeding

Wil je ze niet opeten, maar liever ook niet ongebruikt weggooien? Je kunt ze ook prima gebruiken als compost voor bijvoorbeeld tomaatjes. Snij de schillen heel klein - dit versnelt het verteringsproces - en stop ze bij je tomatenplanten in de grond. De kalium die in de bananenschil zit zorgt op deze manier voor zoetere tomaatjes!

Heb jij ook een goede vraag? Stuur ons een mail.