Hoe wilt u de wereld verbeteren?

Iedereen wil een betere wereld. De een schenkt koffie in een verzorgingshuis, de ander geeft mantelzorg en weer een ander laat geld na aan een goed doel of helpt zelf mee om scholen te bouwen in ontwikkelingslanden. Zo hebben we allemaal onze kleine en grote manieren om de wereld mooier te maken en zich in te zetten voor een ander. Wat is uw manier?

Veel mensen hebben daarnaast nog een zogenaamde bucketlist; dingen die ze graag nog een keer willen doen, voor zichzelf of voor een ander.

Hoe wilt u de wereld verbeteren?

Wij zijn benieuwd! Laat uw reactie hieronder achter.

Reactie toevoegen

50 Comments

Door Gerda (niet gecontroleerd) op di, 25-2-2020 - 14:08

Dat de regering eens rust creëert naar de burgers toe, dus niet alles steeds maar veranderen

Door Patricia (niet gecontroleerd) op vr, 3-1-2020 - 15:08

Amen Emil. Door tot berouw en bezinning te komen.

Door An (niet gecontroleerd) op wo, 25-12-2019 - 09:15

Veel zwaarder straffen.
Dit houdt niets tegen en wordt maar gekker
En meer controle op straat en online

Door Karel (niet gecontroleerd) op zo, 22-12-2019 - 18:51

Door een samenleving die niet alleen maar IKKE en IKKE .... uitdraagt en de zich SOCIAAL noemende landgenoten hun ogen te openen want zo sociaal zijn de Nederlanders niet, kijk maar naar de diverse zakkenvullende bestuurders bij b.v ambtenaren, in de zorg, pensioenfondsen enz .... werkelijk Nederland onwaardig.

Door Pieter (niet gecontroleerd) op vr, 20-12-2019 - 16:22

Zware criminelen ( moordenaars verkrachters messenstekers bank overvallers) direct zonder pardon opsluiten jong of oud zonder pardon zwaar straffen leren ze het wel af>
Kan de wereld alleen maar veiliger en Beter maken in-laats van dat softe gedoe.

Door Panta Rhei (niet gecontroleerd) op vr, 20-12-2019 - 14:08

Door het aloude adagium te volgen: "Verbeter de wereld, begin bij jezelf"!
En door te handelen zoals ik gedurende mijn aandeel in het arbeidsproces:
"Volgens logica, ratio en realiteitszin".
Emotie doet het goed. Lijkt ook goed. Voelt ook goed. Bij velen. Maar is uiteindelijk een slechte raadgever. Op velerlei gebied.
Laat denken niet uitsluitend over aan de politiek! Denk zelf na!

Door Maria (niet gecontroleerd) op di, 26-11-2019 - 09:58

Mijn visie is: als je nog verlangens op je lijstje hebt staan: doe het nu!
Men krijgt op zijn laatste levensdag eerder spijt van de dingen die men niet, dan wel gedaan heeft. En weet nooit, wanneer die dag zal komen.....

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 8-11-2019 - 19:06

Door de mens te doen uitsterven

Door Bertje (niet gecontroleerd) op vr, 8-11-2019 - 13:59

Geen vlees of zo weinig mogelijk eten. Zo min mogelijk autorijden. Zo min mogelijk vliegen. Pak de fiets of het openbaar vervoer. Zo kort mogelijk douchen. Zonnepanelen. Je Niet teveel aantrekken van de klimaatgekte die deze regering nastreeft alleen om het beste jongetje van de klas te zijn,een meerendeel van andere landen lachen zich dood om die nederlanders....we zijn onzelf weer in een crisis aan het helpen terwijl we net een crisis van tien jaar hebben gehad!!!

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op di, 5-11-2019 - 17:24

Door kort te douchen; 3 tot max 5 min. Geen plastic zakken meer accepteren; eigen (boodschappen-)tas meenemen. Minder (rood)vlees eten. Extra vest of trui aantrekken ipv de temperatuur van de verwarming hoger te zetten. Spaarlampen installerene. Eieren bijv maar 2 min koken, warmtebron uit en laten 'garen' in kookwater; voor zachte eieren 5 min als het water eenmaal heeft gekookt, voor harde eieren 8-10 min. Rijst 2 min koken, warmtebron uitzetten en pan afdekken met handdoek of fleece (oppassen dat afdekmateriaal niet in aanraking komt met warmte bron). Alle beetjes helpen