PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Meeste Pluslezers willen wel 100 worden

Het aantal 100-plussers in Nederland is in twintig jaar tijd verdubbeld. Wij vroegen de bezoekers op PlusOnline of zij, in goede gezondheid, ook zo oud willen worden.

'Midden in het leven'

Een kleine meerderheid van de respondenten ziet dit wel zitten (55%). "Bij een redelijke gezondheid en dan vooral geestelijk wil ik wel honderd worden", zegt Nelleke. "Dat zijn nog 20 jaar in het vooruitzicht." Dieneke Baartmans is het hiermee eens: "Oud worden is prima zolang je nog midden in het leven staat en je niet afhankelijk bent van anderen."

R. van Wieringen wil ook wel de 100 aantikken, maar heeft een andere eis dan bovenstaande Pluslezers: "Mits mijn echtgenote dan ook nog leeft. Zonder haar zou ik mij wel erg eenzaam voelen."

'Verhalen zijn geromantiseerd'

Iets minder dan de helft van de respondenten (45%) ziet het niet zitten om 100 te worden, waaronder L.J. van de Linden: "Ik ben 83, heb veel last van mijn rug, mijn echtgenoot is overleden en heb een zieke zoon. Er zijn nu al te veel zorgen." "Met deze zorg niet", reageert Reny.

M. Leurquin sluit af: "Ik hoef geen 100 jaar te worden. Je vrienden zijn weg, je hebt steeds meer hulp nodig, je kinderen zijn bezorgd. Hoge leeftijd wordt geromantiseerd omdat je alleen de mooie voorbeelden ziet en hoort."