Pluslezers vastbesloten: Boekenbon moet blijven

Pluslezers zijn het er duidelijk over eens: de welbekende Boekenbon moet blijven. Van de ruim 400 lezers die op onze stelling reageerden, vindt 87 procent dat de cadeaukaart niet mag verdwijnen.

Vorige week werd duidelijk dat de verkoop van de bon stevig terugloopt. De Koninklijke Boekverkopersbond gaat daarom met boekhandelaren in gesprek over de toekomst van de bon.

Maatregelen

Verschillende maatregelen, zoals een bonus voor verkopers en een hogere marge voor de uitgever, zouden de bon van de ondergang moeten redden. Maar als de meerderheid van de aangesloten boekverkopers daar niet mee akkoord gaat, zou dat wel eens het einde van de cadeaukaart kunnen betekenen.

Reacties

Pluslezers zien dat laatste duidelijk niet zitten. In totaal reageerden 407 mensen op de stelling: De boekenbon moet blijven. 87 Procent van de stemmers is het daarmee eens. Zo reageert een lezer: ''Ik vraag en geef ze nog steeds cadeau. Bij Bol.com koop ik er e-books mee.'' Een ander zegt: ''Het is leuk om willekeurig welke bon te krijgen, maar soms lastig hem weer in te leveren. Ik vind het niettemin een leuk cadeau om te krijgen dus ja ... blijven!''

Zo'n 13 procent van de lezers zegt de boekenbon niet te missen als deze zou verdwijnen. ''Vaak kun je ze niet inleveren. Ik maak zelf een bon van dubbel karton met daartussen de flappen. Dat is de enige echte bon die je overal kan inleveren'', reageert een lezer. Een ander: ''Waarom zou het moeten blijven? Als er geen vraag meer naar is dan houdt het toch op?''