Stelling: De politie moet harder optreden

Politie Nederland arrestatie
Getty Images

Politieagenten hebben het de laatste jaren niet makkelijk gehad. Bij demonstraties of acties op straat worden politiewagens bekogeld en vernield en agenten aangevallen.

Vroeger haalde niemand het in zijn hoofd om zich tegen de politie te keren, je keek wel link uit. Tegenwoordig lijkt het steeds normaler te worden. Terwijl het dat niet is, natuurlijk. Hoe zit dat?

Hadden mensen vroeger meer ontzag voor agenten dan tegenwoordig? En hoe komt dat? Is onze politie te ‘soft’ geworden? Moeten agenten in bepaalde gevallen daadkrachtiger zijn, harder optreden, een ‘sterke arm’ laten zien? En is dat dan dé manier om gezag terug te winnen?

Stelling: De politie moeten harder optreden

Keuzen
Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Alle normen en waarden moeten zowiezo beter in acht genomen worden!

Het polderen moet maar eens ophouden, het is de softe aanpak die nu zijn tol eist. Natuurlijk kan de politie niet ongebreideld geweld toepassen, maar op sommige momenten is de maat vol en zal de politie moeten optreden en als dat nodig is met "gepast" geweld. Ook justitie zou de politie meer in bescherming moeten nemen en daders zwaardere straffen opleggen; een weekje papiertjes prikken werkt niet meer.

Agressie lokt agressie uit. Veel hogere straffen en niet in vrijheid op je veroordeling wachten is beter.

Er moet preventief meer gedaan worden aan criminaliteit. Meer blauw op straat, strenger wetgeving en politie laten weten dat ze niet voor niets hun werk doen

Zeworden te vaak als schuldige aangewezen terwijl ze hun werk uitvoeren door Advokaten en partijdige rechters die zeggen achteraf zehebben verkeerd gehandeld

Het is belachelijk wat een agent allemaal moet pikken van tokki's in een demonstratie of bij voetbal ongeregeldheden. De wet moet zo worden aangepast dat een agent eerder geweld mag gebruiken cq iemand mag arresteren. Agenten zijn ook gewoon huisvader die hun werk doen. En worden niet betaald om zich te laten besparen of bekogeld te worden met klinkers en /of vuurwerk.

De politie loopt gewoon weg als ze bekogeld worden. Vorige week in de Schilderswijk. Te triest voor woorden. Gebruik dat pistool. Dat mag toch voor je eigen bescherming ?

Het is niet alleen de politie maar ook de rechters moeten de straffen aanpassen, nu vaak te soft.

Vroeger was er meer ontzag en respect voor de politie, je keek toen anders naar de agenten.

Zachte meesters maken stinkende wonden. De huidige tijd is harder geworden.