Stelling: de smartphone verpest onze vakantie

Getty Images

Voor veel stellen is de vakantie het moment bij uitstek om samen te genieten. Tot één van de twee de smartphone erbij pakt. Bijna negen op de tien Nederlanders vindt het namelijk uiterst vervelend als de partner bezig is met de smartphone. Hoe kijkt u aan tegen smartphonegebruik op vakantie?

Dat de smartphone een vast onderdeel is geworden in het leven, blijkt wel uit het feit dat het apparaat bij vrijwel elke gelegenheid tevoorschijn komt: tijdens gesprekken, aan tafel, bij concerten en natuurlijk ook op vakantie.

Bijna de helft van de Nederlanders kijkt per dag tussen de tien en dertig keer op de telefoon en is daar gemiddeld zo’n twee à drie uur mee bezig. Tijd die ook aan gezamenlijke leuke dingen besteed kan worden. Acht op de tien mensen geeft namelijk aan dat zij samen de mooiste momenten missen omdat de partner afgeleid is door de telefoon.

Vooral social media is erg populair, maar ook het lezen en beantwoorden van (WhatsApp)berichten, het kijken van films en series en nieuws behoren tot de vaste activiteiten op de smartphone. Veel mensen zien social media als ideale manier om in contact te blijven met het thuisfront. Ironisch genoeg drijft dit partners juist verder uit elkaar. Ruim zes op de tien Nederlanders geeft namelijk aan dat hun seksleven lijdt onder het smartphonegebruik van de partner.

Bijna zes op de tien Nederlanders is zich ervan bewust veel tijd te besteden aan de smartphone en daardoor mooie momenten te missen met de partner. Vreemd genoeg ergert tegelijkertijd 87 procent van de mensen zich als hun partner datzelfde doet.

Wat vindt u?

Wordt uw vakantie verpest door de smartphone van uw partner? Of ziet u de telefoon als goede manier om op de hoogte te blijven van wat er thuis gebeurt en om uw vakantiefoto’s en -ervaringen te delen? Laat het ons weten.

Auteur 
  • Herman Keizer