Stelling: de smartphone verpest onze vakantie

Voor veel stellen is de vakantie het moment bij uitstek om samen te genieten. Tot één van de twee de smartphone erbij pakt. Bijna negen op de tien Nederlanders vindt het namelijk uiterst vervelend als de partner bezig is met de smartphone. Hoe kijkt u aan tegen smartphonegebruik op vakantie?

Dat de smartphone een vast onderdeel is geworden in het leven, blijkt wel uit het feit dat het apparaat bij vrijwel elke gelegenheid tevoorschijn komt: tijdens gesprekken, aan tafel, bij concerten en natuurlijk ook op vakantie.

Bijna de helft van de Nederlanders kijkt per dag tussen de tien en dertig keer op de telefoon en is daar gemiddeld zo’n twee à drie uur mee bezig. Tijd die ook aan gezamenlijke leuke dingen besteed kan worden. Acht op de tien mensen geeft namelijk aan dat zij samen de mooiste momenten missen omdat de partner afgeleid is door de telefoon.

Vooral social media is erg populair, maar ook het lezen en beantwoorden van (WhatsApp)berichten, het kijken van films en series en nieuws behoren tot de vaste activiteiten op de smartphone. Veel mensen zien social media als ideale manier om in contact te blijven met het thuisfront. Ironisch genoeg drijft dit partners juist verder uit elkaar. Ruim zes op de tien Nederlanders geeft namelijk aan dat hun seksleven lijdt onder het smartphonegebruik van de partner.

Bijna zes op de tien Nederlanders is zich ervan bewust veel tijd te besteden aan de smartphone en daardoor mooie momenten te missen met de partner. Vreemd genoeg ergert tegelijkertijd 87 procent van de mensen zich als hun partner datzelfde doet.

Wat vindt u?

Wordt uw vakantie verpest door de smartphone van uw partner? Of ziet u de telefoon als goede manier om op de hoogte te blijven van wat er thuis gebeurt en om uw vakantiefoto’s en -ervaringen te delen? Laat het ons weten.

22 Comments

Door Kick (niet gecontroleerd) op di, 7-8-2018 - 20:43

Weinig avontuurlijk aangelegd om dom op voorgekauwde knooppunten te gaan fietsen. Laat je leven vooral beheersen door Google. Spannend!

Door W.L.A. Köhler (niet gecontroleerd) op vr, 3-8-2018 - 18:47

De smartphone is juist reuze handig. dan hoef ik tenminste niet meer tegen mijn vrouw aan te praten. Na al die jaren ken ik dat wijsje wel. Terwijl mijn smartphone een onuitputtelijke database kan putten.

Door Miep van Cappel... (niet gecontroleerd) op za, 28-7-2018 - 17:52

Ik ben als bijna 89-jarige heel blij met mijn IPad en iPhone. Door mijn conditie ben ik veel aan huis gebonden. Met vakantie gaan zit er niet in, maar ik geniet van het contact dat ik heb met mijn 4 kinderen en 10 kleinkinderen. Ik krijg veel berichtjes binnen en als ze met vakantie zijn, loopt het apparaat vol met foto’s, zodat ik ook wat van de wereld zie. Ik hou van dingen opzoeken en puzzels maken. Breien is mijn ding niet. Maar ik kan me voorstellen dat in andere gevallen het ding heel irritant kan zijn.

Door Maria (niet gecontroleerd) op za, 28-7-2018 - 09:30

Dit soort uitspraken geven aan, dat mensen doen alsóf het hen wordt aangedaan! Nee, dus!Eigen keus. Gebruik hem niet of alleen voor nuttige functies onderweg en gebruik uw eigen gezond verstand. Maar doe niet alsof u slachtoffer bent, u doet het zelf!

Door Cobie Breeve (niet gecontroleerd) op vr, 27-7-2018 - 18:19

Als je er maar een normaal gebruik van maakt!

Door Paul Brink (niet gecontroleerd) op vr, 27-7-2018 - 12:19

De smartfone KAN een waardevolle aanvulling zijn op vakantie. B.V. Gezondheids app, Google maps etc. Naar mijn idee moet je discipline hebben om er mee om te gaan. Dat is met eten b.v. ook. Je zit toch ook niet de hele dag te eten.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 25-7-2018 - 21:05

Helemaal gelijk!!

Door Bianca (niet gecontroleerd) op wo, 25-7-2018 - 19:10

smartphone verpest niet alleen de vakantie, maar ook thuis. Al is het niet zozeer de telefoon, maar meer het zgn. social media gebeuren. Mensen menen dat ze meteen, a la minute op elke "pling" moeten reageren. en zodra ze even niks te doen hebben, moeten ze Facebook, instagram of wat dan ook checken. En vooral selfies maken. En dan kijken hoeveel likes ze hebben. Ik vind zulke personen trieste figuren...

Door À.v.Schayk (niet gecontroleerd) op wo, 25-7-2018 - 15:49

Misschien verlies je hem een keer of hij valt op het beton hopelijk dan let je beter op het verkeer in plaats van op dat ding te gluren

Door À.v.Schayk (niet gecontroleerd) op wo, 25-7-2018 - 15:44

Al die dingen moeten ontploffen het is de
plaag van de eeuw