Stelling: er is inmiddels genoeg bezuinigd op de (thuis)zorg

Opnieuw worden honderden mensen ontslagen door TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. "De situatie is niet in het belang van de cliënten. De manier waarop de bezuinigingen worden doorgevoerd zijn uiterst schadelijk."

Volgens de overheid zijn bezuinigingen onvermijdelijk om de zorg betaalbaar te houden. Veel gemeenten zijn niet bereid of niet meer in staat om zorginstellingen te financieren. TSN lijdt voor het derde achtereenvolgende jaar een miljoenenverlies. Inmiddels zijn zo'n 1500 medewerkers ontslagen.

Wat vindt u? Breng rechtsonder uw stem uit.

19 Comments

Door ingrid IJssel (niet gecontroleerd) op zo, 6-9-2015 - 11:31

Werk zelf in ouderenzorg als welzijnsmedewerker. Zie dat mensen ronddolen en voor zich uit zitten te staren( geen doel hebben en aandacht meer krijgen) omdat wij wegbezuinigd worden en vrijwilligers ons werk over moeten nemen. Het vrijwilligersaanbod neemt af, stoppen ermee. Hoe nu voor onze mensen. Zij hebben toch anders verdient! Hebben Nederland weer opgebouwd voor ons. Er is geen tijd en aandacht meer voor hen.
Ik vind het schrijnend dat ook mensen in de thuissituatie gekort worden. Men heeft niet voor niets zorg/hulp aangevraagd. gekeken moet worden wat men zelfstandig nog kan, hoe afhankelijk men is, of kinderen in de buurt wonen die wel/ niet kunnen bijspringen en daar moet op afgestemd worden.
Mensen blijven nu vaak hulpeloos alleen achter niet wetende hoe verder. Er komen situaties voor van dolende mensen op straat die dementerend zijn en de weg niet meer weten. Echt Erg!
Er moet beter afgestemd worden! Aandacht voor een mens werkt positief mee voor het welzijn van een mens. Welzijnsmedewerker heeft 3 jarige opleiding gevolgt, dit kan door een vrijwilliger niet vervangen worden!

Door Rupert (niet gecontroleerd) op za, 5-9-2015 - 16:27

Ja er is nu eenmaal heel veel geld nodig voor de Grieken, asielzoekers en de diverse andere projecten van de potentaten in Brussel en Den Haag. Dit geld dat eigenlijk langs normale weg helemaal niet beschikbaar is, wordt dan maar weggehaald bij de twee minst weerbare groepen:(chronisch)zieken en ouderen. Hoe heeft het zover kunnen komen? Deze vraag zou eens beantwoord moeten worden door de strategische kiezers die Rutte, Samsom, Pechtold c.s. aan de macht hebben gebracht. Verkiezingen bieden dan ook geen uitkomst, want dan gebeurt weer precies hetzelfde.

Door Sientje Wiecek (niet gecontroleerd) op za, 5-9-2015 - 15:48

ze moeten maar eens niet zoveel geld in het zand zetten voor onnutte dingen. en als ze iets in het zand zetten moeten diegene die daarvoor verantwoordelijk zijn , 10% van de (on)kosten zelf dragen . dan gaan ze misschien ook wel zorgzamer met het GELD VAN HET VOLK om , en azen er niet zo mee

Door M. van Minnen (niet gecontroleerd) op vr, 4-9-2015 - 13:13

Ja, de zorg is al genoeg uitgekleed! Allemaal thuis blijven wonen, maar het mag vooral niks kosten! Dat deze staatssecretaris met zijn gigantische wanbeleid er nog zit is mij een raadsel. WEG MET DIE MAN!

Door wim (niet gecontroleerd) op do, 3-9-2015 - 16:37

even wachten tot de nieuwe verkiezing.Eerst dit zootje opruimen.

Door Henk Dallinga (niet gecontroleerd) op do, 3-9-2015 - 16:00

Er is op de verkeerde plekken bezuinigd, op de werkvloer in plaats van in de administratie en top.Daar gaat namelijk naar verhouding het meeste geld aan op.

Door A Bunk (niet gecontroleerd) op do, 3-9-2015 - 15:35

Belachelijk... vast personeel ontslaan, en via uitzend bureau weer personeel in huren. Deze mensen kunnen niet de zorg geven zoals iemand die de verzorgende kent. Bovendien worden er nu veel fouten gemaakt. slechte communicatie. dit ervaar ik in een zorgcentrum waar mijn moeder woont.

Door H.B. Niewold (niet gecontroleerd) op do, 3-9-2015 - 14:51

Nu heeft het C.A.K. mijn eigen bijdrage ook weer op geëist,dus geen korting meer voor mijn P.G.B

Door C.Boogerd. (niet gecontroleerd) op do, 3-9-2015 - 14:49

Voor vluchtelingen en buitenlanders hebben ze alles over in Nederland. Ouderen en arme mensen doen ze weinig voor.

Door de Bruijn (niet gecontroleerd) op do, 3-9-2015 - 14:35

Schandalig, hoe er met de senioren wordt omgegaan. Het enige wat je nog hoort is bezuinigingen. Onze oudjes hebben een hele erge tijd in de tweede wereldoorlog meegemaakt, en daarna het land weer opgebouwd. En nu, bezuinigen bezuinigen bezuinigen, maar op de torenhoge salarissen van menig directeur, daar valt niet aan te tornen.