Stelling: het weggooien van peuken op straat moet beboet worden

Gooi je vanaf september in Parijs een peuk op straat, dan riskeer je een boete van 68 euro. Moet deze maatregelen ook in Nederland worden ingevoerd? Breng uw stem uit en reageer!

Met deze nieuwe maatregel wil de Franse hoofdstad de 70 miljoen sigaretten die jaarlijks op straat terecht komen tegengaan. Deze sigarettenpeuken zijn goed voor 350.000 kilo aan straatafval per jaar. Een peuk doet er meer dan twaalf jaar over om te verteren. Daarnaast kan één sigaret 500 liter grondwater vervuilen. Tegenstanders vinden de maatregel veel te ver gaan. Hoe schadelijk kan een sigaret op straat zijn? Tevens zijn er vaak te weinig prullenbakken om een sigaret weg te gooien.

Wat vindt u?

Moeten mensen die een peuk op straat gooien beboet worden? Of gaat deze maatregel veel te ver? Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!
 

Bron(nen):
Trefwoorden:

21 Comments

Door agneske (niet gecontroleerd) op zo, 4-10-2015 - 08:48

HONDENPOEP HONDENPOEP
is veel erger onhygiënischer

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 2-10-2015 - 09:41

Bierblikjes, peuken, frietzakjes noem maar op wat al niet blijkt heden ten dagen normaal
te worden gevonden weg te werpen waar men ze gebruikt heeft of half gebruikt wegwerpt.
Het heet dan 'niet zeuren'als men er iets van zegt, of erger...
Is het niet verstandig eenmalig bordjes te plaatsen 'Verboden uw afval weg te werpen'.
Ja overheid dat kost geld, eenmalig!
Als er HOOG BEZOEK te verwachten is in het land worden er duizenden/milj.Euros
aangewend om 'een goede indruk' te maken.

Door de buurvrouw (niet gecontroleerd) op ma, 14-9-2015 - 21:48

Waarom niet je peuken meenemen naar de afvalbak bij je thuis in plaats van voor en op het trottoir bij je buren en voor de ingang van zieken/verpleeghuizen en winkelcentra!
Rokers, zien jullie die peuken niet overal liggen? Maar nog beter is te stoppen, want je speelt met je gezondheid!Wees gewaarschuwd!

Door An (niet gecontroleerd) op di, 25-8-2015 - 08:09

grappig: ik zag laatst allemaal peuken voor een sportschool. Binnen gezond bezig, buiten even nicotine naar binnen zuigen.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 22-8-2015 - 11:38

Ja want het ziet er niet uit al die peuken overal, plus als ze er aan wennen dat het niet mag, voorkom je misschien ook wel bosbranden

Door Harry (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 21:20

Het zou nog veel beter zijn om het roken in het openbaar helemaal te verbieden. Dan hoef je -wanneer je een restaurant bezoekt- ook niet meer langs zo'n stelletje verslaafden die pal voor de deur met hun stinkende rookwaar de lucht aan het verpesten zijn.

Door Rob Brakkee (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 19:04

De stelling voor een nieuwe noodpakket voor Griekenland is niet goed.Over een paar jaar komen ze weer met een andere smoes.Ook het gebruik van oortjes is in Frankrijk verboden en dat moeten ze overal ook beboeten met 135 euro ook als je er mee rondloopt.

Door Martijn Wisman (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 16:00

Nuanceer de berichtgeving. Een filterpeuk heeft inderdaad meer dan 10 jaar nodig om te "verteren". Alleen het filter. De rest is veel eerder "verteerd". Leuke benaming overigens als wij het over "teer" en nicotine hebben.
Oud Nederlands gezegde: "Een tevreden roker is geen onruststoker". Houd dan ook de rokers in ere, al was het alleen voor de hoogst noodzakelijke accijns inkomsten van de roverheid.
Martijn Wisman

Door Martijn Wisman (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 14:55

Deponeren van afval in de openbare ruimte is verwerpelijk. Peuken, kauwgum, papiertjes, flesjes, blikjes enzovoorts.
Als verstokt roker draag ik vaak een mini-asbakje bij mij. Kleiner dan een mobiele telefoon. Na gebruik, leeg ik het bakje thuis in de restafval bak. Maar een paar uur of dagen zonder rokertje is ook heel goed te doen.

Door Martijn Wisman (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 14:40

Het achterlaten van afval in openbare ruimte is verwerpelijk en zou gesanctioneerd moeten worden/zijn.
Als verstokt roker heb ik vaak een mini-asbakje bij me (kleiner dan een mobiele telefoon). De daarin gedeponeerde peukjes gaan bj thuiskomst bij het restafval. Maar uren of dagen zonder sjekkie zijn ook wel vol te houden. Ergo, belast anderen en je verblijfplaats niet met jouw afval.