Stelling: ik ga overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2016

Aan het einde van het jaar kunnen we weer wisselen van zorgverzekering. Wijzigingen voor de zorgpremie, het eigen risico, de toeslag en inhoud van het basispakket zijn inmiddels bekendgemaakt.

1,4 miljoen overstappers

Uit onderzoek van de website ZorgWijzer.nl onder 1143 respondenten blijkt dat ongeveer 8,4 procent wil overstappen naar een andere zorgverzekering. Dat gaat om 1,4 miljoen Nederlanders, bijna 200.000 meer dan een jaar geleden.

Wat bent u van plan?

De stelling: 'ik stap graag over naar een andere zorgverzekering voor 2016'. Geef uw mening linksboven op deze pagina. Blijf gratis op de hoogte van het nieuws over de zorgverzekering in 2016 met onze Zorg Update.

3 Comments

Door Pieter (niet gecontroleerd) op ma, 16-9-2019 - 12:07

Dat kan inderdaad gebeuren, je kan ook van te voren contact zoeken met je zorgverzekeraar. Misschien hebben ze wel een aanvullende verzekering waarvoor geen selectie geldt. Overigens is er de afgelopen jaren steeds minder medische selectie op de aanvullende verzekeringen.
Bij de online zorgvergelijkers zoals https://www.vergelijkjezorgverzekering.nl/zorgvergelijker/ staat wel vaak al genoemd of je direct geaccepteerd wordt, of dat je moet wachten op de selectie.

Door Margarita (niet gecontroleerd) op vr, 23-10-2015 - 14:22

Het vervelende is dat wanneer iemand chronisch ziek is een nieuwe zorgverzekeraar kan weigeren om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dus blijft iemand de rest van zijn leven bij dezelfde zorgverzekeraar.

Door Peter van Lieshout (niet gecontroleerd) op wo, 21-10-2015 - 00:24

Ik vergelijk elk jaar, en ook bijna elk jaar stap ik over van zorgverzekering. Vergelijken doe ik bij meerdere vergelijkers zoals Independer, en ook http://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/goedkoopste/ is een goede bron.

Goed vergelijken bespaart me vaak enkele tientjes per jaar en maakt me bewust van de keuzes die er zijn.