Stelling: ik ga steeds minder met het openbaar vervoer door de drukte

De treinen raken steeds voller. NS-medewerkers mogen tot het einde van het jaar niet meer in de spits met de trein naar het werk, zodat er meer plaats is voor andere reizigers.

Massaal staan

Consumentenclaim diende al eerder een claim in bij de NS. Veel reizigers moeten in de spits staan en de NS zou er te weinig aan doen om hen een zitplek aan te bieden. Door sein- en wisselstoringen rijden er daarnaast regelmatig minder treinen. Wekelijks stromen de klachten van reizigers binnen. 

De NS gaf op haar beurt aan dat zij niet verplicht is om een zitplaats aan te bieden. Een treinkaartje geldt slechts als 'vervoersbewijs'.

En u?

De treinen raken voller en voller, maar er komen zelden boemels bij. Ondervindt u ook steeds meer hinder in het openbaar vervoer? Onze stelling luidt: 'Ik ga steeds minder met het openbaar vervoer door de drukte'. Breng linksboven uw stem uit en laat hieronder een reactie achter. We zijn benieuwd!

78 Comments

Door Jacoba (niet gecontroleerd) op zo, 18-12-2016 - 08:13

Mijn grootste ergernis zijn de stiltecoupés, waar heel veel mensen praten, ook oudere dames en heren die een dagje uit zijn (!). Men wordt vrijwel altijd woedend als men wordt gevraagd de mond te houden (of elders te gaan zitten). Voorts gaan er steeds meer mensen, die daar overduidelijk niet voor betaald hebben, in de eerste klas zitten, terwijl ik er wel voor betaal. Er wordt toch niet of nauwelijks gecontroleerd of men blijft na een controle gewoon zitten. Dit alles maakt dat ik de trein steeds meer mijd.

Door Y.Geertsma (niet gecontroleerd) op zo, 30-10-2016 - 16:44

Wel veel negatieve berichten, zelf heb ik niet zulke slechte ervaringen. Ik reis wel veel met de trein in de daluren. Laatst is er nog een jonge vrouw voor me opgestaan. Vertragingen kunnen altijd voorkomen maar daar houd je dan rekening mee.

Door Hans Boon (niet gecontroleerd) op wo, 12-10-2016 - 00:24

Ik ga nooit meer met het openbaar vervoer. Ik moet er niet aan denken dat ik in een overvolle trein of bus zit en er niet meer uit kan in geval van een calamiteit. Iedereen zit te gamen of te telefoneren . Bovendien weet ik niet eens hoe ik aan een plaatsbewijs moet komen.Mijn laatste treinreis was in 2000 met N.S. Travel naar Japan.

Door Janneke (niet gecontroleerd) op di, 11-10-2016 - 18:14

Boven het artikel gaat het om openbaar vervoer maar in het artikel zelf blijkt het om de trein te gaan. In tram, metro en bus kan het ook druk zijn. Voor kortere afstanden, zo tot 15 km ga ik vaak op de fiets, ligt er aan hoeveel puf ik heb en het tijdstip. 's Avonds laat ga ik niet nog een eind fietsen. Wat de trein betreft ontkom je er niet altijd aan, zeker als je geen auto hebt. Buiten de spits kan het ook nog druk zijn.

Door R.B. te R. (niet gecontroleerd) op di, 11-10-2016 - 16:23

Voor mijn werk reis ik al jaren (bijna dagelijks) met de trein. Ik vind het geen feestje, en doe het daarom ook zeker niet meer met plezier. Elke dag gedoe en gezeur bij de NS.
Een stiltecoupe, die helaas nooit een echte stiltecoupe zal worden, zolang de mensheid geen respect voor elkaar kan opbrengen. De een praat nu eenmaal wat minder graag, en geniet meer van haar/zijn rust, maar dat wordt je dus helaas niet gegund.
De tegoedbon voor het gratis kopje -troost- koffie, in geval van NS storingen, mogen ze wat mij betreft houden. Ik heb liever dat er iets concreets aan de problematiek wordt gedaan.
Te korte treinen in de ochtendspits, seinstoringen, enz. de lijst van storingen die ik dagelijks via de App Rijden de Treinen op mijn mobiel ontvang, rijzen werkelijk de pan uit. Het is allemaal te zot voor woorden. Reizen vanaf Schiphol is al helemaal een drama, dus daar begin ik maar niet eens over.
De dag dat ik niet meer verplicht met de trein hoef, hang ik de vlag uit!

Door A.Bandsma (niet gecontroleerd) op di, 11-10-2016 - 11:32

Ik heb er schoon genoeg van! VDU op chipkaart nu
opgezegd

Door Marlies (niet gecontroleerd) op wo, 5-10-2016 - 11:03

Ik ben een voorstander van het opheffen van het eersteklas reizen. Is niet meer van deze tijd.

Door Kim (niet gecontroleerd) op di, 4-10-2016 - 12:58

Zolang de OV-kaart gratis is voor studenten en middelbare scholieren ga ik niet met het openbaar vervoer, het is schandalig dat een vrouw van mijn leeftijd met een handicap moet gaan staan in een bus of trein. Erger nog dan moet je maar gaan reizen in de rustige uren.Waarom kan een student of jongere die in de buurt van school of studiegebouw woont niet gewoon gaan fietsen, je bent jong en gezond maar lui, en opstaan voor mensen die een handicap hebben is er bij de jongeren niet bij want zij hebben immers recht op een gratis zitplaats terwijl ik erg veel moet betalen voor een reisje met de trein of de bus. Bah, Ik heb mijn OV-kaart opgezegd. De trein en bus zijn overvol stinken zijn smerig en onmenselijk. Vroeger kon je gewoon relaxed met de trein reizen, die tijd is allang voorbij met deze gratis uitgifte voor onze jongeren.

Door Jan (niet gecontroleerd) op ma, 3-10-2016 - 15:54

We storen ons niet aan een enkele keer staan. Bij de ns houden wij rekening met de plaats waar we instappen

Door Ans (niet gecontroleerd) op zo, 2-10-2016 - 23:32

Met de auto durf ik al helemaal niet meer ik reis van Den Helder naar Twente. dat is me veel te druk en met de trein duurt het veel te lang dan ben ik ruim een halve dag aan het reizen.