Stelling: Ik pas nu meer op de kleinkinderen dan voorheen

Een gesloten basisschool en kinderopvang brengt ouders in een lastig parket. Past u grootvader of -moeder daarom nu meer op de kleinkinderen dan voorheen?

Ouders die thuiswerken én hun kroost thuisonderwijs moeten geven: dat is haast niet te doen. Misschien springt u als opa of oma daarom nu wat vaker bij als oppas.

Maar misschien ook niet en houdt u juist vanwege besmettingsgevaar nu meer afstand van uw kleinkind(eren). Met een rondwarende coronamutatie die zich wellicht makkelijker verspreidt onder kinderen, bent u bijvoorbeeld extra voorzichtig. Bovendien is het voor grootouders die zelf nog werken ook niet altijd mogelijk om vaker op te passen.

Stelling

We zijn benieuwd. Reageert u op onze stelling? Onderaan de pagina kunt u ook een reactie achterlaten. Let op: deze reactie kunnen wij gebruiken bij een volgend artikel.

Reactie toevoegen

40 Comments

Door Mocking (niet gecontroleerd) op di, 17-5-2022 - 16:20

Ik vind het leuk

Door Pieternella van... (niet gecontroleerd) op vr, 5-3-2021 - 16:13

Normaal gesproken ben ik SOS oppas oma. Gewoon omdat ik niet meer jaren vast wil zitten aan de verantwoording. Toen de eerste keer alles plat ging werd er dus een beroep op mij gedaan Maar dan ook voor alle kleinkinderen (4) gelijk op 1 dag. Mijn man ruilde zijn vrije dag en samen hebben we de klus geklaard voor een week of 8.
Nu het ernaar uitziet dat sluiting van een school reëel is vind ik dat mijn kinderen daar zelf rekening mee moeten houden en zelf nu al een oplossingen moeten bedenken indien een kind weer thuis moet blijven vanwege een snottebel. Gelukkig heb ik dat meteen gezegd dat is duidelijker. Als ik dan tochtig gevraagd word te helpen weet ik dat er geen andere mogelijkheid voor ze is en dan sta ik er voor ze. Maar eigenlijk is het een veel te zware taak voor mij in ieder geval.

Door Maria (niet gecontroleerd) op do, 25-2-2021 - 15:59

Als leerkracht ben ik het eens met alle mensen hieronder, die schrijven over de risico's: groot gelijk! Op veel scholen en ook de mijne, doen we erg ons best ons aan de regels te houden, maar in een oud gebouw, met smalle gangen en overvolle klassen is het vaak niet te doen. Bovendien zie ik al jaren lang dat onze school niet goed wordt schoongemaakt. Dat ligt niet aan de schoonmakers, maar aan het veel te krappe budget. In een kwartier per klas kan slechts de afvalbak worden vernieuwd, niets meer, laat staan elke dag goed schoonmaken.
Ik weet dat het voor de kinderen en de lessen erg belangrijk was, weer open te gaan, maar de risico's blijven.
Dat geldt dus ook voor ouders en grootouders die met de kinderen contact hebben. Het is een afweging en niet gemakkelijk, want kinderen zijn ook verrukkelijk. Het vaccinatieprogramma loopt als een slak, in dit tempo ben ik pas volg. jaar aan de beurt. Juffie kan n.l. ook goed rekenen....
De beloofde testcapaciteit OP de scholen acht maanden geleden al, is gebakken lucht gebleken, dus de Jonge geloof ik ook niet meer.

Door Buter, E (niet gecontroleerd) op wo, 24-2-2021 - 18:35

Komt niet in me op, moet er niet aan denken.
Het zijn hun kinderen en daar hoor je zelf voor te zorgen. Mijn vrijheid is mij zeer lief,wil ik graag zo houden.

Door Marjan Poirters... (niet gecontroleerd) op di, 23-2-2021 - 23:20

Ik pas met veel plezier 1 keer in de 2 weken een dagje of morgen op m'n kleinzoontje en heel af en toe op nog 2 kleinkindertjes,en af en toe s'avonds op m'n kleindochter en kleinzoon(ik heb 4 kleinkinderen),ik geniet er erg veel van,ik ben niet bezig aan het alsmaar denken aan"corona"

Door Carlien (niet gecontroleerd) op vr, 12-2-2021 - 21:07

Ik ben 74 jr en moet nu bij sluiting van school veel meer oppassen bij 3 achterkleinkinderen

Door Wil (niet gecontroleerd) op do, 11-2-2021 - 19:41

Mensen die echt om hun ouders geven zouden hun ouders niet op de kleinkinderen moeten laten passen in deze voor hen zo risicovolle coronaperiode.
Kinderen vormen een groot besmettingsgevaar voor hun opa's en oma's en met name als opa en oma 60 plus zijn.
Nu de basisscholen weer open zijn moeten deze leerlingen zeker uit de buurt blijven van alle ouderen!
Hier moet dringend meer bekendheid aan gegeven worden.

Door Wil (niet gecontroleerd) op do, 11-2-2021 - 18:50

Mensen die echt om hun ouders geven zouden hun ouders niet op de kleinkinderen moeten laten passen in deze voor hen zo risicovolle coronaperiode.
Kinderen vormen een groot besmettingsgevaar voor hun opa's en oma's en met name als opa en oma 60 plus zijn.
Nu de basisscholen weer open zijn moeten deze leerlingen zeker uit de buurt blijven van alle ouderen!
Hier moet dringend meer bekendheid aan gegeven worden.

Door Riny (niet gecontroleerd) op wo, 10-2-2021 - 11:48

ja ik (63) pas nu meer op. wil de kinderen graag helpen .thuisonderwijs doen ze zelf, daarna komen ze hier.

Door Maria (niet gecontroleerd) op vr, 22-1-2021 - 14:30

@Jackie: hier een collega uit het basisonderwijs! Het is niet/heel beroerd geregeld in Nederland en dat al maanden lang. Ik werk op een school waar altijd slecht wordt schoongemaakt en de gangen heel smal zijn. Niet normaal, hoe wij moeten werken...en de ventilatie is ook knudde, hoewel de feiten al vroeg in de zomer vorig jaar bekend waren. En er is ons testcapaciteit beloofd, al maanden geleden...Ook dat nog en niets van gezien...Ik ben dol op lesgeven en geduld hebben wij allen ook, maar dit zijn aspecten van een ontwikkelingsland: veel beloven, weinig doen, dus gebakken lucht!