Stelling: Ik sla de griepprik over, zodat een ander hem kan ontvangen

Er zijn zeer waarschijnlijk te weinig griepvaccins beschikbaar voor alle zestigplussers. Het kabinet vraagt gezonde mensen tussen de 60 en 69 jaar oud daarom niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zodat in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen. Geeft u gehoor aan die oproep?

De oproep van het kabinet deelden we vorige week op de Facebookpagina van Plus Magazine en daar kwamen veel reacties op. Zo stelt een deel van de Pluslezers de komende tijd sowieso veel binnen te blijven en weinig mensen te zien. De griepprik is voor hen daarom overbodig geworden. Daar sluit de voorspelling van het RIVM dat we een mild griepseizoen tegemoet gaan, bij aan. De getroffen coronamaatregelen helpen ook om de verspreiding van griep te verminderen.

Ook stellen deze lezers graag hun griepprik 'te doneren' aan mensen die hem harder nodig hebben.

Corona én griep

Maar er zijn ook genoeg mensen die de griepprik dit jaar juist graag halen. Omdat zij bang zijn corona en griep tegelijk te krijgen. En omdat ze liever dit jaar sowieso geen griep krijgen, want dat betekent ook: laten testen op corona en quarantaine.

Stelling

Geeft u gehoor aan de oproep van het kabinet en slaat u de griepprik dit jaar over, zodat een kwetsbaar iemand hem kan halen? Of niet? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

109 Comments

Door Edward Schoenmakers (niet gecontroleerd) op ma, 23-11-2020 - 12:32

Het overgrote deel van de volksvertegenwoordigers wil geen onderzoek naar het vroegtijdig behandelen van Corona met beschikbare en al eerder onderzochte werkzame medicatie (motie daartoe werd verworpen). In de plaats daarvan is er gekozen voor vaccinaties met nog te ontwikkelen vaccins. De griepprik zal heel beperkt helpen tegen Corona.

Door C.L Groenendijk (niet gecontroleerd) op zo, 22-11-2020 - 11:27

Bij mijn huisarts voldoende vaccinatie voor griepprik aanwezig. Ik hoefde dit jaar niet over te slaan

Door Gerrit (niet gecontroleerd) op vr, 20-11-2020 - 10:00

Wel longontsteking dus

Door j. brandsma (niet gecontroleerd) op vr, 20-11-2020 - 01:34

ik heb uitnodiging gekregen [vorig jaar niet] maar de griepprik niet ontvangen omdat deze op waren, dit gebeurt alleen in Nederland wanneer ik hem nu zal ontvangen weet ik ook niet, ik moest de brief bij de huisarts achter laten, dus mocht ik een griepprik ontvangen dan kan ik geen brief overleggen.
[nu ben ik al ruim 1 jaar verkouden en ik kom er niet vanaf, dat wijt ik aan de niet ontvangen uitnodiging van vorig jaar] - risicogroep diabetes 2,

Door Geke Uffels (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2020 - 23:03

Ik wil geen enkele griepprik en zeker geen vacinatie tegen “corona”, al verplichten “ze”...
Laat mensen hun werk doen en alle ongezonde troep uit de schappen!!
Nooit meer bezuinigen op schoonmaken van scholen, treinen en liften op elk station...grote massale scholen enz.
Zorgen voor onze jongeren, vertrouwde, schone en betaalbare woongelegenheid voor studenten.

Door P.R. Schat (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2020 - 21:24

Liever contact met mensen dan met een automaatknop !

Door Jojo (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2020 - 10:21

@Jaap. Vaccinaties ondermijnen juist je immuunsysteem. je gezondheid kan je beter ondersteunen met goede voeding, voedingssupplementen en zorgen voor een gezonde darmflora. Zo zorgen medicijnen bijvoorbeeld voor verlies van vitaminen en mineralen. En ook bij chronische aandoeningen kan je je gezondheid tot op zekere hoogte verbeteren.

Door Jaap (niet gecontroleerd) op di, 17-11-2020 - 21:31

Heb 2 keer griep gehad en daar longproblemen aan overgehouden. Haal dus ieder jaar de griepprik omdat ik risicopatient ben. Dit jaar mooi naast vaccin gegrepen omdat de mensen die anders niet komen ws het eerst in de rij stonden

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 16-11-2020 - 18:15

Geen prik nodig met de vergif, griepprik al 4 jaar niet meer gehad maar ook geen griep meer gehad

Door A. Siereveld (niet gecontroleerd) op ma, 16-11-2020 - 13:08

Als hoog risico patiënt de griepprik wezen halen. Dit doe ik al jaren. De griepprik helpt mij byzonder. Ben jaren griepvrij en slechts 2x longontsteking gehad.