Stelling: ik stoor mij aan ontblote bovenlijven in het openbaar

Nu de zon ons steeds vaker naar buiten lokt, zijn er mensen die graag rondlopen in minder kledingstukken. Ontblote bovenlijven op het terras of in de supermarkt; vindt u dat dit moet kunnen of niet?

Op het strand

Uit wereldwijd onderzoek van Expedia blijkt dat Nederlanders op het strand duidelijk minder moeite hebben met bloot dan mensen over de grens. Van alle strandgasten wereldwijd trekken mannen in ons land het vaakst een speedo aan. Negen op de tien Nederlanders heeft daar ook geen probleem mee, terwijl internationaal gezien de meeste mensen zich storen aan de strakke zwembroek.

Ook halfnaakte vrouwen zonder bikinitop kunnen hier gerust hun gang gaan. Driekwart van de mensen in ons land vindt dat dit moet kunnen. In het buitenland wordt een vrouwelijk ontbloot bovenlijf minder geaccepteerd (43 procent).

Andere plekken

In de zomer zien we op meerdere plekken ontblote bovenlijven. Denk maar eens aan de supermarkt of op het terras, waar je bij goed weer altijd wel een man zonder shirt kunt spotten.

Moet dit kunnen of is het niet netjes? We zijn benieuwd naar uw mening. Breng linksboven uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

Bron: Telegraaf

205 Comments

Door Johan (niet gecontroleerd) op do, 2-1-2020 - 23:27

Er zijn grenzen aan wat je in het openbaar kunt doen. Afhankelijk van tijd en plaats moeten mensen zich realiseren dat uw gedrag voor anderen kan betekenen dat u zich respectloos gedraagt. Er zijn algemene waarden en normen in een samenleving. Als u zich daaraan niet wilt houden dan plaatst u zichzelf buiten de samenleving en ik ben er niet voor om alles maar in wetten en regels vast te leggen.

Door H. Korevaar (niet gecontroleerd) op wo, 1-1-2020 - 21:58

Ontbloot bovenlichaam op strand en in zwembad is natuurlijk prima. Op straat, terras en in winkels ervaar ik het als ongepast en storend.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op wo, 1-1-2020 - 17:29

Eigenlijk zijn mannen soms (heel soms) best slim want juist door je borstgebied aan zon bloot te stellen maak je meer vitamine D aan en allerlei hormonen. Staat op zich wat minder fraai op een terrasje, dat dan wel weer.

Door H.Lansbergen (niet gecontroleerd) op wo, 1-1-2020 - 14:00

Moet niet kunnen in openbare gelegenheden zoals supers terrasjes. Het is onfris en het ziet er soms niet uit.

Door Willemien (niet gecontroleerd) op wo, 1-1-2020 - 12:13

Bah

Door Maria (niet gecontroleerd) op wo, 1-1-2020 - 08:47

Wat mij al jaren opvalt en stoort: voor mannen en vrouwen gelden andere regels: vrouwen die topless zonnen krijgen kritiek, mannen met ontbloot bovenlijf, hoe onsmakelijk soms ook, krijgen dat niet. Komen in strandtent en supermarkt ermee weg.
Met twee maten meten is ongehoord!!!

Door Antonius (niet gecontroleerd) op di, 31-12-2019 - 21:33

De maatschappij zou eens minder moeilijk moeten doen over naakt in het openbaar. Naturistisch recreëren op daarvoor geschikte plaatsen is sowieso niet strafbaar, tenzij er sprake is van onzedelijk gedrag.
Meer tolerantie graag.....

Door Master shredda (niet gecontroleerd) op di, 31-12-2019 - 16:22

Alleen zwakke mensen met een matig fysiek kunnen zich hieraan ergeren omdat ze zelf geen discipline hebben. Live and let live, you weak, pathetic cowards

Door B. Meijer (niet gecontroleerd) op di, 11-10-2016 - 22:11

Je bent ontbloot, als dat kan, dus niet in of op terrassen, winkels, straat. Bloot kan op strand en aan het zwembad.
Men doet dat ook bijna alleen in Nederland. Of aan de kust.
Voor Een speedo of Adidas broekje, geldt dat net zo.
De laatste hete dagen, waren voor velen te warm om je fatsoenlijk aan te kleden. Afgrijselijk!!

Door T. Salverda (niet gecontroleerd) op wo, 24-8-2016 - 21:19

Mannen mogen wat mij betreft hun bovenlijf ontbloten op plaatsen waar ook vrouwen dit zouden kunnen doen. Elders liever niet.