Stelling: Ik vind (beeld)bellen met mijn huisarts prettig

Huisartsen schakelden de afgelopen maanden over naar (beeld)bellen met patiënten om besmettingsgevaar met het coronavirus te verkleinen. Zestig procent van de huisartsen wil in de toekomst ook zorg op afstand blijven verlenen. Wat vindt u van (beeld)bellen met uw huisarts?

Ruim driekwart van de huisartsen heeft meer dan de helft van hun fysieke consulten de afgelopen maanden omgezet naar bellen en beeldbellen. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws onder ruim 260 huisartsenpraktijken.

Efficiënt

Huisartsen zijn enthousiast over beeldbellen, omdat het efficiënt is. Sommige artsen noemen het ook ‘een service naar de patiënt toe’. “(…)Een patiënt hoeft van mij niet voor ieder zalfje langs te komen(…)”, aldus huisarts Maarten Goedhart.

Risico's

Maar niet alle doktoren zijn positief over (video)bellen. Zo zegt huisarts Nanja Danhof in het onderzoek: “Je neemt risico’s. Ik vraag me soms af of patiënten over de telefoon het advies wel begrijpen. Ze zeggen ‘ja dokter’, maar dat kan ook uit beleefdheid zijn. Ik zie hun lichaamstaal niet.”

Stelling

Wat vindt u van (beeld)bellen? Vindt u het prettig dat u niet meer fysiek naar de arts toe hoeft te gaan? Of gaat uw voorkeur toch echt uit naar een fysieke afspraak, bijvoorbeeld omdat u bang bent dat de arts anders iets over het hoofd ziet? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

90 Comments

Door Truus (niet gecontroleerd) op vr, 18-9-2020 - 16:38

Ik vind beeldbellem sowieso een inbreuk op mijn privecy.

Door L Dankier (niet gecontroleerd) op do, 17-9-2020 - 22:03

Als je uitslag hebt lijkt me dat per email moeilijk waar te nemen wat het precies is.Bij onverklaarbare brandwonden ga je niet de dokter bellen als die alleen zit voor spoedgevallen.

Door grknape (niet gecontroleerd) op di, 15-9-2020 - 21:06

ik hou niet van beeld bellen onpersoonlijk

Door J de Voogd (niet gecontroleerd) op ma, 14-9-2020 - 11:30

Voor eenvoudige vragen wel maar ernstige dingen niet.

Door Jeanne (niet gecontroleerd) op za, 12-9-2020 - 19:23

Heb al moeite om als het per direct nodig is bij mijn eigen huisarts terecht te kunnen in haar spreekkamer. Nu ook nog consuls via de telefoon? Een goede persoonlijke band met de huisarts gaat voor mij boven alles, dus....geen beeldbellen.

Door Schoonbrood (niet gecontroleerd) op za, 12-9-2020 - 13:59

persoonlijk contact

Door mjdeken@t-mobil... (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 16:18

Er zijn genoeg dingen die met beeld bellen door een arts niet kunnen worden uitgevoerd
Een grip prik bijvoorbeeld,daar moet je wel voor na de huisarts,en zo zijn er vele andere dingen waarbij beeld bellen geen baat heeft.

Door Janny (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 14:22

via telephone zijn houdingen en lichaams uitdrukking slecht waar neembaar, ook kan de arts bij een telfonisch gesprek slecht tussen de regels doorlezen en daardoor de niet duidelijke verwoordde klachten missen. Bovendien weerhoud het menige oudere om uberhauptom contact te zoeken met een arts. In het kort het is een verarming van de gezondheid zorg.

Door Barones (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 10:26

Beeldbellen is gevaarlijk, beelden die kunnen onderschept worden en opgeslagen in een database,waar o.a google heel goed in is. Kijk maar wie er mee kijkt als je deze website bezoekt als je die partners niet afvinkt. Met Mobiel bellen en videobeeld bellen is al helemaal een ramp, de apps die toegang hebben tot je camera etc. Privacy no way.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 02:33

prettig. Scheelt weer tijd en soms niet hoeven te gaan in barre weersomstandigheden