Stelling: ik vind het prettig dat er tegenwoordig een grote variatie is in granen

Spelt, gierst, quinoa, teff, freekeh, kamut of amarant: de keuze is groot als je eens een alternatief graan op tafel wilt zetten. Je kunt er verrassend veel mee en ze zijn nog gezond ook.

Meestal gaat het om onbewerkte volkoren granen en die zijn van nature rijk aan vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Ze worden niet voor niets vaak aangeduid als superfood. Het is gezond om hiermee te variëren op aardappelen, rijst en pasta, omdat je zo makkelijker alle verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Onze stelling:

Reactie toevoegen

14 Comments

Door Patricia (niet gecontroleerd) op vr, 5-8-2022 - 10:31

Mijn echtgenoot heeft een tarwe intolerantie, dus is het fijn dat er niet tarwe producten ook te koop zijn. Helaas geen brood ed, dus houden we het hier maar op tarwevrije crackers.

Door MJJC van Turnhout (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2022 - 18:23

vc

Door Tonny Woestenberg (niet gecontroleerd) op ma, 18-7-2022 - 15:00

Ik vind het prima, om af te wisselen. Een ochtend granen, met noten, schijfjes banaan en halve druiven, en daar dan yoghurt of kwark overheen. Een andere ochtend Havermoutvlokken met allerlei noten en fruit en kwark, melk of yoghurt, en een dag erna weer een heerlijke volkoren boterham. Afwisselen, dat is het beste en lekkerste, zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds

Door Out of Eden (niet gecontroleerd) op do, 19-5-2022 - 21:55

Out of Eden Garden Center is East Tennessee's Premier Home & Garden Showplace with service covering Blount, Knox, and Loudon Counties. So natural ingredients are easily available.

Door Willianne (niet gecontroleerd) op zo, 15-5-2022 - 04:00

ik ben gewend om gewoon volkorenbrood te eten, maar dat is door die méér granen steeds minder te vinden, vooral in supermarkten. 't liefst eet ik grofvolkoren met hele korrel, maar kan alléén nog fijn volkoren vinden wat helemaal kapot gemalen is en je niet meer hoeft te kauwen. dat noem ik: voer voor zieke mensen!

Door Loes (niet gecontroleerd) op vr, 13-5-2022 - 07:18

wel graag in Nederland verbouwde granen en geen oerwoudvernietigende soja b.v.

Door Wilmie (niet gecontroleerd) op zo, 24-4-2022 - 13:33

We moeten terug naar het boeren van vroeger niet alles uit het buitenland halen...gemengde bedrijven dan krijgen we ook minder dierziekten en eten we ook automatisch minder vlees omdat de massa bedrijven verdwijnen.

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op za, 23-4-2022 - 09:06

Alles met soja is bijzonder slecht voor onze planeet: elke dag worden er natuurgebieden verwoest voor de soja. Daar doe ik niet aan mee, want er zijn veel prima alternatieven.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 18-4-2022 - 11:30

Stop die onzin over eten en drinken nu eens.Al die zogenoemde deskundige praten voor eigen beurs.Als je al die onzin moet geloven weet je niet meer wat goed of slecht is.
Zie recentelijk de ABCDE code die op geen enkele manier schijnt te voldoen en dus weer een miskleun.Eet wat je lekker vindt.Voor ons aller welzijn EET Meer VLEES.

Door Nettie (niet gecontroleerd) op vr, 15-4-2022 - 17:34

"Je kunt er verrassend veel mee." Wat dan?
"van nature rijk aan vezels, eiwitten, vitamines en mineralen." Waarin zitten de vezels, waarin de eiwitten, waarin de vitamines en welke vitamines, waarin de mineralen en welke mineralen?
Kortom: aan het algemene praatje heeft niemand iets!