Stelling: ik vind het prettig dat er tegenwoordig een grote variatie is in granen

Spelt, gierst, quinoa, teff, freekeh, kamut of amarant: de keuze is groot als je eens een alternatief graan op tafel wilt zetten. Je kunt er verrassend veel mee en ze zijn nog gezond ook.

Meestal gaat het om onbewerkte volkoren granen en die zijn van nature rijk aan vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Ze worden niet voor niets vaak aangeduid als superfood. Het is gezond om hiermee te variëren op aardappelen, rijst en pasta, omdat je zo makkelijker alle verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Onze stelling:

Reactie toevoegen

10 Comments

Door Willianne (niet gecontroleerd) op zo, 15-5-2022 - 04:00

ik ben gewend om gewoon volkorenbrood te eten, maar dat is door die méér granen steeds minder te vinden, vooral in supermarkten. 't liefst eet ik grofvolkoren met hele korrel, maar kan alléén nog fijn volkoren vinden wat helemaal kapot gemalen is en je niet meer hoeft te kauwen. dat noem ik: voer voor zieke mensen!

Door Loes (niet gecontroleerd) op vr, 13-5-2022 - 07:18

wel graag in Nederland verbouwde granen en geen oerwoudvernietigende soja b.v.

Door Wilmie (niet gecontroleerd) op zo, 24-4-2022 - 13:33

We moeten terug naar het boeren van vroeger niet alles uit het buitenland halen...gemengde bedrijven dan krijgen we ook minder dierziekten en eten we ook automatisch minder vlees omdat de massa bedrijven verdwijnen.

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op za, 23-4-2022 - 09:06

Alles met soja is bijzonder slecht voor onze planeet: elke dag worden er natuurgebieden verwoest voor de soja. Daar doe ik niet aan mee, want er zijn veel prima alternatieven.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 18-4-2022 - 11:30

Stop die onzin over eten en drinken nu eens.Al die zogenoemde deskundige praten voor eigen beurs.Als je al die onzin moet geloven weet je niet meer wat goed of slecht is.
Zie recentelijk de ABCDE code die op geen enkele manier schijnt te voldoen en dus weer een miskleun.Eet wat je lekker vindt.Voor ons aller welzijn EET Meer VLEES.

Door Nettie (niet gecontroleerd) op vr, 15-4-2022 - 17:34

"Je kunt er verrassend veel mee." Wat dan?
"van nature rijk aan vezels, eiwitten, vitamines en mineralen." Waarin zitten de vezels, waarin de eiwitten, waarin de vitamines en welke vitamines, waarin de mineralen en welke mineralen?
Kortom: aan het algemene praatje heeft niemand iets!

Door hidkees (niet gecontroleerd) op vr, 15-4-2022 - 11:54

Volkoren rijst, pasta en brood zijn prima. Het gaat dan om de vezels en niet of nauwelijks om "verschillende voedingsstoffen". (Welke dan? Misschien wat verschil in eiwitten, maar veel zal het niet uitmaken.) "Superfood" is een marketingterm die - voor zover ik weet - niet wetenschappelijk onderbouwd is. (Heeft dat niet hier bij Plus een keer in een artikel gestaan?) Sommige ervan moeten ook nog uit verre landen aangevoerd worden.

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op vr, 15-4-2022 - 10:20

Die verscheidenheid is er altijd al geweest. Tegenwoordig is het echter oppassen geblazen met producten in de winkel, want sommige zijn bewerkt en/of gesuikerd.
Goed lezen is een kunst, maar we kunnen nog prima onze biol., onbewerkte producten kopen.

Door Jo Wanningen (niet gecontroleerd) op do, 14-4-2022 - 18:53

In tegenstelling tot de algemene veronderstelling zijn vleesvervangers bovendien nog smakelijk!

Door An Lips (niet gecontroleerd) op do, 14-4-2022 - 16:17

Maar geen granen die van ver weg moeten komen!