Stelling: Ik vind het te druk in de supermarkt en de winkelstraat

Sinds de coronamaatregel ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is veranderd in ‘blijf thuis als je klachten hebt’, is het straatbeeld in rap tempo veranderd. In supermarkten en winkelstraten is het drukker dan in het begin van de coronacrisis, zeker nu ook horecagelegenheden weer open zijn. Vindt u het té druk?

Winkelstraten

Verkeersregelaars, eenrichtingsstraten en een voetgangersrotonde moeten winkelend publiek in Utrecht in goede en veilige banen leiden. Ook andere grote steden hebben de nodige maatregelen getroffen. Toch ontstaan soms situaties waarbij het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Zo moesten in Rijswijk toegangswegen en garages worden afgesloten, omdat het er op een zaterdag te druk was.

Supermarkten

In het gros van de supermarkten geldt nog altijd een maximum aantal klanten. Toch lijkt het ook daar drukker dan in het begin van de coronacrisis. “Gisteren was ik in het Kralingse Bos, daarna boodschappen gehaald bij AH Kralingen. Het was in het bos en in de supermarkt erg druk en niemand bekommerde zich om de anderhalve meter afstand”, zo schrijft een supermarktklant bijvoorbeeld op Twitter.

Maar lang niet iedereen vindt het te druk op straat en in supermarkten. Wat vindt u? Kunt voldoende afstand bewaren in winkelstraten en supermarkten? Reageer op onze stelling. 

Reactie toevoegen

108 Comments

Door W.dekker (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 16:38

met twee winkelwagens de supermarkt als je met zn tweeen bent, dan wordt het al gauw druk en lopen de mensen in file door de meestal te nauwe winkelpaden

Door Mari (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 08:22

Als je het te vol vind in een winkel dan ben je vrij om weg te gaan. Je kunt niet alles opdringen met regeltjes. Zelf bepalen wat jij wilt accepteren. Verder niet moeilijk doen.

Door Paul van Witveendaal (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 01:41

Een ieder die zich positief uitlaat over de Corona maatregelen heeft het doodvonnis getekend voor hun nageslacht. Het goede nieuws is de tijd die Lucifer heeft is van korte duur het universum en haar schepper zal hen in de poel des eeuwige vuur gooien.
Wee u allen het merkteken zal de uwe zijn anders niet kopen of verkopen het is in de maak!

Door Lisa (niet gecontroleerd) op wo, 8-7-2020 - 10:52

Ik was gister bij de Hema en ergens nagenoeg onzichtbaar stond een bordje en mandjes. Iedereen liep zo naar binnen en boven was het een gekrioel van mensen. Kennelijk vindt Hema het niet nodig zich aan regels te houden. Ik ben snel naar buiten gegaan. De versoepeling maakt dat het gros nergens rekening mee houdt. Kennelijk wacht men op nieuwe lick down en/of maling aan een ander. Ikke ikke en de rest kan stikken.

Door Gré (niet gecontroleerd) op wo, 8-7-2020 - 09:09

Handschoenen aan en een mondkapje dragen, lijkt mij een goede oplossing als je naar de supermarkt gaat. Bijna niemand houdt zich nog aan de gepaste afstand.

Door D. Peters (niet gecontroleerd) op di, 7-7-2020 - 20:44

Moeilijk om afstand te houden als je voor het eerst aan iemand anders wordt voorgesteld.

Door Elviera (niet gecontroleerd) op di, 7-7-2020 - 16:40

Ik ben ook risico patient maar gelukkig leef ik zo niet. Ben belazerd. Zal veel missen dan. Raadt je aan het zelfde te doen

Door Elviera (niet gecontroleerd) op di, 7-7-2020 - 13:42

Voor die gene die het er mee eens zijn weet dat jullie leven in angst. Angst is geen goede raadgever en jullie missen op die manier zoveel van het leven. Je kunt aan alles sterven, verkeersongeluk, je valt zo van de trap. Moeten we niet meer aan het verkeer deel nemen of een trap niet meer beklimmen? Kom op!!!!! LEEF!!!!

Door Ch (niet gecontroleerd) op ma, 6-7-2020 - 13:04

Mensen snappen niet dat we er nog lang niet zijn en dat het voor mensen zoals ik, risicopatient, bijna onmogelijk is om nog ergens naar toe te gaan omdat het grootste gedeelte van de mensen alleen aan zijn eigen situatie denkt en geen afstand wil houden. Mijn quarantaine is ondanks de versoepelde maatregelen alleen maar strenger geworden. Ben wel benieuwd welke mensen bij een tweede golf als eerste aan de ziekenhuisdeur staan te rammelen. Ik denk leden van de groep virusgekte. Voor mij is er dan vast geen plaats meer.

Door Tallamaris (niet gecontroleerd) op ma, 6-7-2020 - 09:31

Als de WHO nu weer gezegd heeft dat Corona niet besmettelijk blijkt te zijn,en er al 100den artsen en virologen verteld hebben dat het allemaal onzin is en bangmakerij.Hoe bestaat het dan dat in Nederland de media maar doorgaat met angst zaaien? DAAR word je ziek van.