Stelling: Ik vind het te druk in de supermarkt en de winkelstraat

Sinds de coronamaatregel ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is veranderd in ‘blijf thuis als je klachten hebt’, is het straatbeeld in rap tempo veranderd. In supermarkten en winkelstraten is het drukker dan in het begin van de coronacrisis, zeker nu ook horecagelegenheden weer open zijn. Vindt u het té druk?

Winkelstraten

Verkeersregelaars, eenrichtingsstraten en een voetgangersrotonde moeten winkelend publiek in Utrecht in goede en veilige banen leiden. Ook andere grote steden hebben de nodige maatregelen getroffen. Toch ontstaan soms situaties waarbij het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Zo moesten in Rijswijk toegangswegen en garages worden afgesloten, omdat het er op een zaterdag te druk was.

Supermarkten

In het gros van de supermarkten geldt nog altijd een maximum aantal klanten. Toch lijkt het ook daar drukker dan in het begin van de coronacrisis. “Gisteren was ik in het Kralingse Bos, daarna boodschappen gehaald bij AH Kralingen. Het was in het bos en in de supermarkt erg druk en niemand bekommerde zich om de anderhalve meter afstand”, zo schrijft een supermarktklant bijvoorbeeld op Twitter.

Maar lang niet iedereen vindt het te druk op straat en in supermarkten. Wat vindt u? Kunt voldoende afstand bewaren in winkelstraten en supermarkten? Reageer op onze stelling. 

Reactie toevoegen

116 Comments

Door Hans (niet gecontroleerd) op zo, 13-12-2020 - 18:39

Onbegrijpelijk dat mensen zich niet eet de regels houden. Natuurlijk moeten we doorgaan met leven, maar als dat bij anderen tegels rond n gevolge heeft dat die ziek worden en eventueel komen te overlijden is dit een "eerst ik en dan de rest" mentaliteit en getuigt niet van de juiste instelling. Wij hebben allemaal te lijden van de regels, maar kom op, er zijn erger dingen. In de crisistijd en tijdens de tweede wereldoorlog was het wel veel erger. Dus houdt je aan de regels!

Door Reinier (niet gecontroleerd) op do, 10-12-2020 - 22:14

Als we ons niet aan de regels houden is het meer kom op en sterf. Nog iedere dag tientallen sterfgevallen.

Door Marie (niet gecontroleerd) op di, 11-8-2020 - 18:57

Inderdaad niemand houdt zich nog aan de anderhalve meter. Wij hebben een winkelstraat waar je heel makkelijk in de midden hekwerk neer kunt zetten. Zo krijg je dan links en rechts en kan je de ene kant heen en de andere kant weer terug

Door Louise Lautenbach (niet gecontroleerd) op do, 30-7-2020 - 19:48

Eigenlijk begrijp ik niet dat mensen zo gemakkelijk met hun gezondheid omgaan, ze hangen in de supermarkt over je heen, houden geen afstand en zeg er maar niets van, want dan krijg je een grote mond. Natuurlijk snap ik dat een vergissing menselijk is; we zijn het niet gewend. Helaas zijn we straks weer terug bij af!

Door Nel (niet gecontroleerd) op vr, 17-7-2020 - 15:40

Je hebt helemaal gelijk, bijna niemand houdt zich nog aan anderhalve meter, hoop dat we door dit a sociaal gedrag weer snel terug moeten naar het begin van dit alles, want daar solliciteert
Iedereen op deze manier naar

Door Nel (niet gecontroleerd) op vr, 17-7-2020 - 15:40

Je hebt helemaal gelijk, bijna niemand houdt zich nog aan anderhalve meter, hoop dat we door dit a sociaal gedrag weer snel terug moeten naar het begin van dit alles, want daar solliciteert
Iedereen op deze manier naar

Door Karin Teijgeler (niet gecontroleerd) op wo, 15-7-2020 - 15:32

Ik zoek de drukte niet op. Ga weer uit eten op afspraak en 1,5 meter. Ga op terrasjes zitten op 1,5 meter.
In de supermarkt ben ik niet vrolijk, ga meestal op een tijd dat het niet zo druk is.
Bij veel mensen om me heen, draag ik een mondkapje. Dat laat mensen aan het denken zetten aan corona en ik let zelf ook beter op de afstand.

Door Nicolaas (niet gecontroleerd) op di, 14-7-2020 - 15:39

Ik ben het helemaal met je eens Elvira.
De regering zaait angst en zal chaos oogsten.
Ik heb mijn manier van leven nooit aangepast.
Lockdown en met name zelfisolatiie is op den duur zwaar stress bevorderend.
En stress was en blijft ziekte verwekker/bevorderaar nr1.
Dus ook mijn advies is, KOM OP EN LEEF!!!!!

Door W.dekker (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 16:38

met twee winkelwagens de supermarkt als je met zn tweeen bent, dan wordt het al gauw druk en lopen de mensen in file door de meestal te nauwe winkelpaden

Door Mari (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 08:22

Als je het te vol vind in een winkel dan ben je vrij om weg te gaan. Je kunt niet alles opdringen met regeltjes. Zelf bepalen wat jij wilt accepteren. Verder niet moeilijk doen.