Stelling: Ik vind intimiteit met mijn partner belangrijker dan seks met mijn partner

Ruim de helft van de 55-plussers vindt seks belangrijk. En driekwart van hen is tevreden over hun seksuele relatie, aldus expertisecentrum seksualiteit Rutgers.

Maar met de jaren verandert onze seksbeleving wél, aldus Rutgers. Intimiteit wordt belangrijker dan lust, opwinding en presteren. Intimiteit gaat over nabijheid, verbondenheid en liefdevol contact. Aandacht hebben voor elkaar, je veilig voelen en elkaar vertrouwen. Knuffelen, elkaars voeten masseren en samen op de bank genieten van muziek of een mooie serie op tv. Blijkbaar wint intimiteit terrein naarmate we ouder worden, ten koste van seksualiteit. Hoe is dat voor u?

Reactie toevoegen

30 Comments

Door Ruud vdweert (niet gecontroleerd) op vr, 20-5-2022 - 19:17

Ik vind de Intimiteit samen op de bank en dan haar voeten masseren en over koetjes en kalfjes kletsen waardevoller . Terwijl het een het ander in gang zet maar zeker GEEN pre . Of ff op m’n rug masseren of met haar nagels over m’n rug 100%zeker een slaappil . Heerlijk.

Door Cornel 2 (niet gecontroleerd) op do, 19-5-2022 - 17:48

Intimiteit is toch seks ? Alleen de erectie en dus de penetratie ontbreekt mogelijk bij een oudere man.Maar een man heeft meer in huis om te gebruiken.Handen-mond-lippen maar er zijn ook talloze hulpmiddelen voor elkaar beschikbaar op internet om elkaars plezier te verhogen.

Door Lady One (niet gecontroleerd) op wo, 4-5-2022 - 11:06

Oudere man op foto, dus vast geen libido meer. Tja, dan is het altijd nog heerlijk om intiem te zijn. Hierdoor komt de vrouw wellicht beter aan haar trekken!

Door Esther (niet gecontroleerd) op za, 30-4-2022 - 11:47

Bij intimiteit hoort af en toe wel seks ,maar wat als er ook geen intimiteit is ,geen knuffels korte kusjes ,met iemand waarmee je niet samenwoont .

Door Teresa Bocken (niet gecontroleerd) op di, 26-4-2022 - 19:27

Goede vragen.

Door Darren William (niet gecontroleerd) op ma, 25-4-2022 - 21:21

Loved how the article covers immense ideas about how partners can take a plateura of their inetnse relieves. The respect and love that one can offer to htier partners in always astounding, respect as that is deeply valued at www.sydneyspine.com.au

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op ma, 25-4-2022 - 11:47

@Maria: die combinatie zie je heel veel op bijpassende foto's. Dat vinden we al jaren irritant en voorspelbaar en vooral uit het jaar Kruik.
Net als die reclames op de tv, waarin de man vaak de leermeester speelt en zij de geduldige leerling. Die tijd is voorbij!

Door Wilmie (niet gecontroleerd) op zo, 24-4-2022 - 13:38

Als je gezond bent hoort het seksuele erbij maar als je ziek bent kan dat niet altijd en kun je zeker intiem zijn met elkaar en vooral respect en Houden van dat is wat anders dan seksuele.

Door Maria (niet gecontroleerd) op zo, 24-4-2022 - 11:58

Vaak zijn de bijpassende foto's bij de artikelen ook zo stereotiep, zoals hier: oudere man met grijze kop en veel jongere vrouw die met interesse naar hem kijkt...

Door Hans (niet gecontroleerd) op di, 19-4-2022 - 15:31

Dan hou je toch niet meer van elkaar want sex blijft heerlijk