Stelling: Ik wil een hoortoestel zo lang mogelijk uitstellen

Gehoorverlies komt helaas vaak met de leeftijd. Uw partner is steeds moeilijker te verstaan, zeker als de tv aanstaat. Buiten moet u vaker vragen wat uw wandelmaatje ook alweer heeft gezegd. En de anderhalve meter afstand werkt ook niet mee. Maar om nu een hoortoestel te nemen? Dat is best een stap.

Eens: ik wil een hoortoestel zo lang mogelijk uitstellen

De meeste geluiden zijn misschien nog prima te horen voor u. Alleen als er veel geroezemoes is, lukt het niet altijd om mensen goed te verstaan. Of u wil niet afhankelijk worden van een gehoorapparaat, straks kunt u helemaal niet meer zonder. Een gehoorapparaat kan niet herstellen wat u kwijt bent - echt goed kunnen horen zoals vroeger. Het klinkt toch een beetje anders. En daarbij: niet alles is het beluisteren waard. Of het gehoorverlies stoort u niet zodanig, dat u een gehoorapparaat zou willen.

Oneens: Ik neem een hoortoestel zodra ik slechter hoor / Ik heb er een aan laten meten.

Slecht horen kan vermoeiend zijn. U bent aan het einde van de dag vaak moe, of u heeft hoofdpijn. Mensen kunnen korzelig reageren, als u weer vraagt 'Wat zeg je?'. Het kan ook gevaarlijk zijn om slecht te horen, bijvoorbeeld in het verkeer. Verder adviseren artsen om op tijd te beginnen met een gehoorapparaat, want het is best wennen. ‘Om goed met een hoortoestel om te gaan, is wel doorzettingsvermogen en handigheid nodig’, schrijft Thuisarts.

Reactie toevoegen

19 Comments

Door Theo smulders (niet gecontroleerd) op do, 8-7-2021 - 20:01

Een hoortoestel is een aanvulling wat niet altijd goed werkt als voorbeeld u zit op een feestje en u wild luisteren naar een persoon dat weet het hoortoestel dan niet want alle gasten komen met het zelfde geluid door. Maar de irritatie is groot als twee of drie keer het zelfde verteld moet worden.

Door Jenny (niet gecontroleerd) op wo, 7-7-2021 - 10:18

Ik stel het zolang mogelijk uit vanwege de kosten. Als je onder de 35% gehoorverlies zit moet je ze zelf betalen en dat is best een hoog bedrag..

Door Sylvia (niet gecontroleerd) op wo, 16-6-2021 - 11:34

Voor mn eigen veiligheid. En om een gesprek goed te kunnen volgen. Je wilt toch een zo sociaal mogelijk leven kunnen hebben.

Door A. Schilders (niet gecontroleerd) op do, 10-6-2021 - 22:46

Heb al 8 jaar hoortoestellen maar een vervelend euvel bij transpiratie vallen ze steeds uit.
Kunnen daar helaas niet tegen.

Door l.d.m. hoekstra (niet gecontroleerd) op ma, 17-5-2021 - 14:42

een of twee maal per week een gekochte maaltijd bevalt prima, hoewel niets boven zelfkoken gaat.

Door l.d.m. hoekstra (niet gecontroleerd) op ma, 17-5-2021 - 14:42

een of twee maal per week een gekochte maaltijd bevalt prima, hoewel niets boven zelfkoken gaat.

Door l.d.m. hoekstra (niet gecontroleerd) op ma, 17-5-2021 - 14:42

een of twee maal per week een gekochte maaltijd bevalt prima, hoewel niets boven zelfkoken gaat.

Door Frieda Wymeersch (niet gecontroleerd) op wo, 5-5-2021 - 07:04

Vind dit interessant

Door Bart (niet gecontroleerd) op wo, 14-4-2021 - 10:40

Als de zorgverzekerraars een gedeelte van de betere toestellen zou vergoeden,dat meer mensen een hoortoestel zouden nemen, de toestellen die zij nu vergoeden zijn oude modellen met slechte verstaanbaarheid en de betere toestellen uit de vij markt wordt niets van vergoed.omdat deze te duur zijn,waar betallen we onze premie voor, de zorg verzekerraar gaat bepalen wat goed voor je is, zodat zij hun zakken kunnen vullen van onze premie,maar een vergoeding hoomaar.

Door AMMJ (niet gecontroleerd) op vr, 9-4-2021 - 09:59

Helemaal mee eens.