Stelling: Ik zou best vaker een boek willen lezen, maar ik heb geen tijd

Getty Images

Ruim 62 procent van de Nederlanders zou méér willen lezen, maar komt daar door tijdgebrek niet aan toe. Hoe is dat voor u?

Een boek lezen is ontspannend en heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat lezen stress vermindert en de bloeddruk verlaagt. Je geheugen en inlevingsvermogen verbeteren erdoor en je leert je beter concentreren. En geloof het of niet, boekenwurmen leven twee jaar langer dan hun buren die nooit een boek inkijken. Kijken naar de tv of op een beeldscherm heeft niet datzelfde effect.

Bovendien geeft lezen meer voldoening dan tv-kijken, omdat het actiever is. Is een tijdschrift lezen of de krant lezen ook goed? Ja, natuurlijk. Maar het effect is het grootst bij boeken. Allemaal voordelen, en toch lezen we minder boeken dan we zouden willen. Dat komt vooral, omdat het vaak lastig is om voor lezen tijd vrij te maken.

Zou u vaker een boek willen lezen? Stem en reageer! Dank u voor uw bijdrage.

Stelling: Ik zou best vaker een boek willen lezen, maar ik heb geen tijd

Keuzen
Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Voor lezen en ook voor andere activiteiten moet je tijd maken. Je besteed dan te veel tijd aan andere activiteiten, zodat lezen erbij inschiet. Dus de tijd moet je beter verdelen.

Ik lees al enorm veel, misschien wel eens te veel. Ik lees rustig 3 tot 5 boeken per week.

Ik besteed geen tijd aan sociale media. Ik gebruik mijn tijd met het lezen van dingen ook door mijzelf opgezocht/ onderzocht. Ik wil geen "influencer" volgen of zijn. Wij mogen kiezen voor ons eigen leven in ons land en dat vind ik al een groot voorberecht. Wij mogen kiezen. In andere landen niet dus. Waarvoor gebruiken wij ons vrijheid te uitoefenen?